14 Nisan 2016

acayip hikayeler e01:

Öldürme Üzerine 

tvden rastgele tvyo uygulamasını indirip, ondan da rastgele bir dizi seçip buna geldim. enterasan bir diziymiş. ne kadar zamandır türk dizisi izleyeyim bir tane çok ayıp oluyor diyordum. nasip bunaymış. hem bölümleri 30 dakika falan, öyle rahat rahat izlenir. hem de görüntüler, geçişler, başlangıç bitiş falan hepsi pek tatlı olmuş. ağır sosyal mesajlı gibi ama ona da alışırız artık. black mirror dizisindeki sosyal mesajlar gibi daha böyle dolaylı göndermeli olsaymış süper ötesi olurmuş. fantastik korku demişler de hakkaten öyle mi? ilk bölümde hafif gerilim vardı sadece ötesini göremedim. her bölüm farklı konuymuş, tek bölümde işledikleri konu da iyidir herhalde. uğraştıkları belli ve tabii ki tek sezonu var. 11 tane bölüm, ötesini görememiş zavallı dizi.

tvyo uygulamasını da pek beğenmedim. torrentine baktım piyasada yok gibi. küfürleri falan biplemişler hadi o elleri mecbur da ülen tv uygulamasına bir oynatma menüsü yapın değil mi? sardırma falan vhs sardırması gibi anasını satayım. bir de telefona ya da tablete uygulama kurmak gerekiyor. uygulama kapandı diye diziyi kesiyor. böyle salaklık olur mu? ha bedavası bu kadar olur herhalde. görüntü kalitesi de işte idare eder, en azından bir 720p falan değil.

--- spoiler ---

.hayko sunumu ile başlıyor bölümler. bitişinde de neler öğrendik kıvamında bir açıklama yapmışlar. iyi olmuş bunlar bile. böyle düşündürelim, güldürelim havası da geliyor arada. müziklerde falan en azından böyle şeyler oluyor.

.neyse efendim bölümün konusu insanlık öldü mü diye bir tv programının insanlar üzerinde sosyal deney yapması imiş. tabii biz bunun program olduğunu bilmiyoruz. o şaşırtmaca anı falan da iyidi. tabii hepsi haluk bilginer efekti de olabilir. şevval sam'ın oynayışına hiç ikna olmuyorduk ama işte ona da idare ettik diyelim.

.ilkin kaza yapmış bir araba ve içindeki güzel hatunu oynuyor. evsiz tipin teki yüzüğünü alıyor, çantasını boşaltıyor. sonra yoldan geçen iki tip de soyacak bir şey olmadığı için tecavüze yelteniyorlar. programsa eğer tabii o vakte kadar nasıl bekledin be kadın diyoruz hep birlikte. polis neyin de gerekir buna, potansiyel suçlular için.

.derken zengin ve sapkın özel zevkleri olan bir pezevenk abimizi görüyoruz. haluk abimiz bardan bir yerlere gitmek için arabasına biniyor. yanında bir kadın, telefon görüşmesi sırasında sinirleniyor, kadına çakıyor bir tane. kadın arabadan iniyor. halicin oralarda kayboluyor. haluk abimiz arkasından gidiyor. kafasına silah dayamış şevval sam'ı buluyor.

.insanlık öldü mü derken bunun testini yapıyorlar ama ağır manyağa geldiklerinin farkında değiller. adam iki milyon dolar karşılığında intiharını kendisinin gerçekleştirmesini istiyor. her türlü keyfi tatmış ama adam öldürme keyfini tatmamış. gözlerine bakacakmış falan ama hepsi yalan oluyor tabii. göz falan görülmüyor, kuru sıkıymış zaten sonradan anlıyoruz. set yapmışlar akılları sıra ama güzel yapmışlar.

.neyse işte kadını vurduktan sonra ve garip bir haz yaşadıktan sonra tokat attığı ve kaybolan kadın çıkıp geliyor. onu da gördü diye öldürmeye yelteniyor ama kuru sıkı çıkıyor. arından halicin tepesinden hayko konuşuyor. sağolsun güzel de konuşuyor. bitti.

--- spoiler ---