19 Mart 2016

vikings s04e05:

Promised 

--- spoiler ---

.lagertha biraz renk kattı bölüme ama inanılmaz yavan idi. ülen ragnar bu halde bu dizi gider mi? çinli bir hatun buldu kafaları çekiyor, bir şey olduğu yok. öyle ayak falan yıkıyor, fantezi yapıyor. ne bileyim zaten kimin elinde kimin cebindeye döndü. güya savaş hazırlıkları oluyor bir taraftan ama beşinci bölüme geldik, bari aralarında dövüşsünlerdi?

.lagertha yine başa geçti, oğluna yapılanı öğrendi gibi geldi ama ne ara öğrendi. nasıl çaktırmadan böğrüne bıçağı soktu? insan hayret ediyor. en azından bir miktar şaşırttılar, bıçağı öyle görünce sokamaz dedimdi ama soktu ve öldü. hakkaten yaptı bunu. ragnar çinli kızla takılsın anasını satayım.

.wessexlerde de ne oluyor anlamıyorum, salak salak işler gibi gelmeye başladı. çılgın kraliçeyi yine kurtaracaklar. e bunu zaten yapmamışlar mıydı? ecbert niye yerlere yattı, tanrısı ile ne konuştu? gram anlamadım. baba olarak oğlunun karısına çakması bahsine hiç girmedi hehe. oğlu da biliyormuş, nasıl hayatlar yarabbim.

.parislerde de ayrı bir mallık devam ediyor. kendini fransız soylusu sanan dünün maymunu rollo şimdi aşk adamı olmuş, çılgın fransız kadını coşturuyor. erkek gibi önden öldürürüm diyor da kadın gibi arkadan öldürmeliymiş, öyle tavsiyeler alıyor.

.kont bilmem ne hakkında krala çıkıyorlar. kral iki kelime konuşamıyor. korkudan altına falan sıçacak. sağ kolundan çekinmesi kötüdür de o tepkiler ne arkadaş? nasıl kralsın sen? adamın başını yakacaklar da çok sevimsiz konular, sevimsiz tipler. parislileri hiç sevmedim.

.floki durumunu pat diye açıkladı. bu yeni gelen savaşçı tipler de bir garip, bunlarla insan sefere mi çıkar? savaş sahneleri de tat vermeyecek gibi. neyse derken floki engelli oğlanı eğitiyor, oynasın diye arkadaşlarının yanlarına koyuyorlar. top çekiştirmece oyununda yanındaki balta! ile diğer çocuğunun kafa tasını kırıp öldürüyor. bu neydi şimdi?

--- spoiler ---