31 Mart 2016

higurashi no naku koro ni e01:

Hajimari 

sonunda doğru animeye başladım sanırım. sonraki bölümlerine göre biraz daha cılız başladı. böyle komikli olayları pek bir artırmışlar. herhalde şenşakraklıktan ölüme geçiş gibi bir şeyler düşünmüşler. giriş kısmında hafif kan revan, sonra full komedi şeklindeydi nerdeyse. tabii köy hikayesi, veletler ve fotoğraf çeken bir adam falan da vardı. diğerlerine göre daha dar çerçevede kalmış gibi, hikayenin kökeni daha iyi olmalı ama bakalım nasıl yapacaklar, merakla bekliyoruz.

--- spoiler ---

.kızlar arasında kalmış erkek animesi diye bir anime türü var mı bilmiyorum ama bu biraz bilindik geldi. böyle şakacılar, komikler. biri mavi saçlı esas karakter. biri mor saçlı, kardeşler gibi. renkleri karıştırmıyorsam tabii. biri yeşil pek atarlı. sonuncusu da herhalde hep göreceğimiz kahve rengi saçlı. isimlere ne ara aşina oluruz bilmiyorum ama şimdilik böyle.

.ha aralarında da bir tane velet erkek işte. ilk bölümde arkadaşlıkları, oyunları, papaz kaçtıları falan vardı. bir de piknik falan işte.

.esas olay yıkıntı arasında cinayet meselesi idi. kızlar bir şeyler saklıyor. oğlan soruyor ne oldu diye cevap veremiyorlar. fotoğraf çeken abimiz pat diye bir şeyler söylüyor. aman allahım çok gergin, ruhumuz kaldırmıyor falan desek de öyle tatlı şeker bir girişti. psikopatlaşacağını umuyorum. bakalım ne olacak.

--- spoiler ---