17 Mart 2016

Bates Motel s04e01:

A Danger to Himself and Others

--- spoiler ---

.hızlı başladı abilerimiz de gram hatırlamıyordum yahu. bu norman nereye gittiydi? son hatırlama sahneleri mi olmuştu? insan bir önceki sezon şunlar oldu demez mi? araba ile kaçıp gittiydi sanki. yolda da kızı alıp öldürmüş müydü?

.üşdendiydim bakmaya da geçen sezon son bölüme ne yazdığıma baktım şimdi bir miktar hatırladım. o kafayı taşlara vurduğu flashback son bölüm olanlarmış. eleman tarlada uyanıyor, bir amcayla karşılaşıyor. annesi ile manyak gibi konuşurken yakalanıyor ve akıl hastanesine kaldırılıyor. lan yoksa orada mı kalacak falan derken 24 saat süresinde şiddet eğilimi gösterilmediği için salınıyor. yani böyle miymiş gerçekten, pek saçma geldi bana.

.tedavi olması koşulu ile bırakmak, takip etmek falan da pek ikna edici gelmedi. norman'ı akıl hastanesine kapatamazlar da ne bileyim daha makul şekilde çıkartsalar iyidi. elemanda kafa gidikti iyice dengesi kaçtı.

.geldi eve, annesi ile saçma sapan sarılmalar. yetmedi, birlikte uyumalar falan derken kadın üstüne kapıyı kitleyip şerife gitti. gitmesinin sebebi de kağıt üstünde sigorta için evlilik teklif etmek imiş. geçen sezondan şerifin olayları da çoktu. tehdit eden adamı gemisiyle denize falan gömdü. neyse işte norma'dan kaçış modunda, teklifi reddetti ama o vakte kadar norman kapıyı kırdı, emma'nın annesini boğarak öldürdü.

.o sabahlığı giyince zaten kafa bir güzel oluyor, içine çorap falan da mı giydirmişler? gözlerim beni yanıltmadıysa iyice fanteziye döndürüyorlar gibi, derken işte sen kızını nasıl bırakırsın diye öldürdü kadını. şimdi bir sezon bekletip adam öldürtüyorlardı. sezonu ölüm ile açtılar. bu sefer de bunun muhabbeti bir sezon sürer herhalde. bu kadar cinayetten sıyrılması pek kolay olmaz. zaten kafa gidik yapıyor, ortada bir sürü delil. annesi mi örtbas edecek ne olacak? göreceğiz.

.diğer tarafta yavrum yazık dylan emma'nın iyileşmesine seviniyor. kardeşi kayıp diye ilan falan bastıydı başlarda, öyle iyilik meleği gibi dolanıyor piyasada. kardeşinin kız arkadaşları ile takılmayı bıraksa daha bir iyi olacak ama işte toptan acayipler bunu da normal karşılıyoruz artık.

--- spoiler ---