8 Şubat 2016

the expanse s01e10:

Leviathan Wakes

--- spoiler ---

.yine tam anladık sayılma ama sezon bitti lan. adamlar nasıl gizem yaptıysa artık sezonları aşıyor demek. şu mavi tozlarda dolananın biyolojik silah değil de uzaylı bir varlık olduğuna kanaat getirdik. peki insanlar neden bu tipleri çoğaltmaya çalışıyorlar? silah gibi mi kullanacaklar? bu işten çıkarları nedir? buralar belirsiz.

.lakin nerde bir kötülük olsa altından dünya çıkıyor. pis dünyalılar, içlerinde pislik var resmen. esas oğlan holden salağı da kaçmış gitmiş dünyadan, dedektif inanamıyor buna. nasıl bıraktın falan diyor.

.önceki bölümde ölümcül dozda radyasyon yemişlerdi. ölecekler mi? yoksa kurtulacaklar mı? meselesinin bölümü oldu. iki esas karakterin ölmeyeceğini biliyorduk ama zenciyi pat diye öldürdüler. eleman tanıdıktı, gerçekçi idi. ölmese iyidi.

.önden ekip kanalizasyon gibi bir yerlerden gemilerine ulaştı. arkadan bizim tipler geldi. arada insanları da kurtaralım demişler. bir iki kişiyi kurtardılar. o kadar insan var işte, bir iki tanesi kurtuldu. küçük kız meselesi de oldu. ilk kurtulacak gibiydi sonra tanıdıklar falan geldi kurtulamadı. ikna edemedi, öyle salak saçma bir şey oldu işte.

.iranlı yaşlı hatun dünya gezegeninde kocasına gerçekleri açıklıyor idi. durumdan haberi varmış ama bilmiyormuş gibi yapıyormuş. intihar ettiği söylenen tip, bütün seriye gizem katan ve savaş çıkarmak için gemileri havaya uçuran geminin dünyadan çıktığını biliyormuş. bu yüzden öldürülmüş, bunun tersine bir şeyler anlatıp suçlunun yine kuşaklılar olduğunu söylediler ama işte iranlı kadın yemedi, biz de yemedik haliyle.

.ajanlık yapan tip ile holden karşılaşması da garipti. bir sürü kurşun harcadı. adamı öldürmedi ama yanına almayarak ölüme terk etmiş oldu. nedir yani şimdi bu? öldürsene ülen? şimdi adam uzaylı kırması bir şey olacak al başına esas kötü falan. olacak iş değil. üstelik gözünde verici falan vardı. uzaylı gözünden olayları görelim iyi olur aslında.

.bu hızla pek bir yere gelmez bu dizi ama her türlü izleriz. adamlar bir kere güzel yapmış. gemi kalkışları, patlamalar falan iyi. öyle minik mekanlarda, ufak istasyonlarda geçse de güzel oluyor. 

--- spoiler ---