8 Şubat 2016

the expanse s01e09:

Critical Mass 

--- spoiler ---

.hikayeye önceden geldiler. bir miktar açıklama oldu ama tam anladık mı? emin değiliz. bu zengin kızın babasının başında olduğu bir oluşum biyolojik silah peşinde imiş. kızcağız bu silahı çalmaya yola çıkmış. yolda anubis adlı gemi bunları mahvetmiş. önce yakalanmışlar, sonra enfekte olmuş. geminin durumunu görüp taşa bağlayıp kendisi eros’a gelmiş.

.şu kuşaklı parçası lider abimize de mesajlar yollamış. ne aramışlar ne sormuşlar. onun sebebi nedir bilemiyorum ama kızcağız yalnız başına aksıra tıksıra ölmüş. pek hüzünlü olmuş. derken dedektif ve mürettabat gelmiş ve bunu bulmuş.

.üstüne gelişen olaylar biyolojik silahın kimin olduğunu açıklıyordu. kızın bu şekilde istasyona gelmesi, virüs ya da uzaylı her neyse onun taşınmasına sebep olmuş. bilinç sahibi canlı gibi bahsediyorlardı, o da garipti  ya… tekrar deneme için kızdan örnek alıp istasyon halkına enjekte etmişler. eh bakında güzel de güneş sistemi açısından bir miktar cılız bir hikaye oldu.

.mars ve dünya arasındaki savaşı kuşaklıların ya da dgi miydi neydi? dış gezegenler ittifakının kışkırttığını söylüyorlardı. çekiçli abimiz, sevgili general de bu oyunlarını bozdu. marslı subaydan alınan bilgilerle ilgili geminin görünmezlik teknolojisinin kendilerinin yapamayacağını anlattı. üstüne bm gemisini patlatan geminin de dünyada yapıldığını ortaya koydu. bu dünyalılar da çok pis hakkaten. bütün bilgilere marslılar sahip ise en başında mürettebata niye söylemedi? bizim tipler hala olayların farkında değil.

.derken eros da olaylar karıştı. millete radyasyon sızıntısı var diye uyarı verip sığınaklara topladılar. girerken de iyot diye biyolojik silahı enjekte ettiler. nasıl bir deney peşindeler bilmiyorum ama dedektif ve mürettebatın başındaki mal oğlan olayların bilimsel sorumlusu tipin peşinden devam etti. dedektif tam öldürecekti ki oğlancağız onu engelledi. ne alakaysa artık? bir şeyler geveledi, iki kez okudum anlamadım.

.sonra milleti sığınaklardan kurtaralım diye daldılar içeri. bir ışık hüzmesi içeri girdi. meğer radyasyonmuş. deneyin parçası bu biyolojik silah ya da uzaylı organizması canlı ile bir şeyler yapmak gibi duruyor ama esas iki adam ölümcül dozda radyasyonu yedi. hayırlısı ile ölürler inşallah.

--- spoiler ---