13 Şubat 2016

the 100 s03e04:

Watch the Thrones 

--- spoiler ---

.yav iyi güzel de başkanlık ne ara bu kadar hızlı el değiştiriyor. hiç mi önden bir başvuru, gereklilik, bir sınav, bir eleme falan yok? tarım istasyonundan ateşli zenci abimiz, gök halkının iyiliğini düşünecek diye ortalığı katıp karıştıracak.

.zaten buz kraliçesini pat diye bölüm başında heda'nın yanına getirdiler. ona karşı itaatsizlik etti, diğer halkların liderleri de birlik oldu. sonra birebir dövüş teklifi ile geldiler. lexa'yı dövüşürken görememiştik, bu açıdan iyi oldu da buz kraliçesi olayını bu kadar kolay halledeceklerini bilmiyordum. adamlar dünyalılar arası savaş değil de yine uzaylılar, dünyalılar savaşını istemiş herhalde.

.bellamy, allah bellamy vermesin ki malın önde giden bir veledi. suçluluk duyuyor, buz insanlarına güvendiği için kafayı yemiş durumda ama hepsi aynı mı be kardeşim? onları korumak için yollanan 300 kişiyi öldürmeye gideceklerdi, lincoln engelledi. sonra işte dediğim gibi saçma bir başkanlık seçimi yapıldı ve hep birlikte 300 insanı öldürmeye çıktılar.

.ellerinde silah olmayan keklik gibi avlanacak ve onları korumak için gelmiş 300 dünyalı, neresinden baksan elinde kalıyor. savaş başlatmaktan başka işleri yok bunların. zenciyi bölüm sonunda öldürüp, bakın dünyalılarla iyi geçinmeliyiz, bu dünya hepimizin mesajı verecek gibiler ama olanlar yine masum figüranlara olacak. bir sürü insan ölecek.

.clarke ve lexa yakınlaşması da sürüyor gibi, zaten muhabbetleri pek dokunaklı, üstüne müsabaka sırasında da desteği tamdı. hatta öncesinde buz kraliçesini zehirleme kalktı ama beceremedi.

.derken lexa süper dövüşçü buz prensini yendi ama annesini öldürdü. pek iyidi görüntüler, karşılaşmalar da hoştu. yaşasın kral muhabbetini de beğendim. zaten annesini sevmiyordu. herkes memnun oldu, isyanın başı ezildi, güven tazelendi. buz kraliçe olayını büyüterek ve gizemli şekilde gelmişlerdi, hemen hallettiler. buz insanları tarafındaki dağ insanını unuttular, sonra gelirler herhlde ona da.

--- spoiler ---