6 Şubat 2016

the 100 s03e03:

Ye Who Enter Here 

--- spoiler ---

.skikru da nesi lan? adamlar laf üretmiş. buz insanlarının da bu kadar güçlü olup yeni ortaya çıkmaları garipti zaten. söyledilerse de ben hatırlamıyorum hiç. hatta bellam salağının dağdan kurtardığı kız da buz ulusundanmış. belki demişlerdir şimdi günahlarını almayayım.

.kumandan 12 kabileyi bir araya getirmiş ve adına da bir şeyler demiş. onu da unuttum. her neyse olay lexa'nın clarke'a diz çöktürüp gökyüzü insanlarının kendine bağlı olmasını istemesi meselesi imiş. büyük plan buymuş ve bu iki dakkada gerçekleşti.

.öncesinde bir halka sormak falan da yok. gitti liderler ve bağımsızlıklarını teslim etti hehe. o değil de clarke önünde diz çökmem falan dedi. iki dakka sonra çöktü. gönül alırcasına da lexa gizli saklı sadakat yemini ederken önünde diz çöktü. artık ne olacaksa aralarında. önceki satışları böyle affettirmiş oldular. oldular mı acaba?

.işler karışıktı, iyice karıştırdılar. tarım için önden gönderilen tipler dağda kutlama falan yapıyorlardı. içeri buz insanlarından biri sızmış. dağın kendini yok etme kodları ile birlikte havaya uçurdu. kurtaracaklar gibi yaptılar ama yetişemediler. garipti, gergindi, iyidi bu kısımları.

.salak bellamy'nin yine aldatılması, yine kanması meselesi de sıktı biraz. vakti zamanında bir geçmişleri olabilir ama hemen toparlanıp gitmeler falan saçmaydı. füze bile yollayacaklardı ya allahtan o olmadı. dağ yok olunca füzeler falan da mı gitti yani? tamamen imha mı oldu? geride kalanlarda o kadar savaşçı tip vardı. onlar nasıl güvenlik önlemi almadılar? buz insanı nasıl içeri sızdı? tabii kodu nerden biliyorlardı derken...

.buz kraliçesini gördük. tipi tanıdık gelmedi ama karanlık bir ortamdı. bakalım iyice sonra belki görmüşüzdür bir yerden. yanındaki tip dağ insanlarındandır. tam hatırlayamadım ama güvenliğin başındaki tip miydi? nasıl ölmedi? ilik olayına giren çok kişi olmamıştı.

.amaçları savaş başlatmakmış ve savaş başladı. herkes kendi halkını mı koruyacak yoksa birlikte mi olacaklar? bu güven muhabbetinin boku çıkacak gibi. iki dakka delikanlı olsalar iyidi ya bakalım ne olacak? 

.ışık kentine hiç gelmedi mesele, onlar ne yaptı acaba?

--- spoiler ---