11 Şubat 2016

into the badlands s01e02:

Fist Like a Bullet 

--- spoiler ---

.velet üzerinden ilerleyecek hikaye. özel güçlerinden dul denen baron kadının haberi varmış. üstüne kızı da bir karakter olarak çıktı. tekrar karşılaşır mıyız bilmem. velet güya kaçmıştı. yağmurdan kaçarken doluya tutulmuş. gitti dul'un kızına sığındı.

.sonra veledi test edelim dediler, kız yardım etti allahtan da kurtuldu. aslında tam kurtulmamıştı. veledi başka birine teslim etti. kırk elli adam ile bizm baronun oğlunu pusuya düşürmeye çalışan bu insan kitlesinin elindeydi. derken hepsi bir saldırdı. oğlunu yakaladı ama bizim sunny tam elli kişiye saldırdı.

.hepsini öldürdü ama son anda az daha ölecekti ki mk denen velet geldi kurtardı. çorak toprakların ötesindeki bölgeye gitmek için bu veledi eğitecekmiş. olay buna bağlandı. bir kere eğitim varsa zaten tadından yenmez ama işte her şey bu velede bağlı olması pek iyi değil.

.esas adam güya çok güçlü ama salak baronuna baş kaldıramıyor. mantıklı mı diyelim ne diyelim? sevdiği kadının ailesini öldürmeyi reddetti, hani nasıl reddebiliyor diye düşünüyor insan, belki baronu da bundan çekiniyordur kim bilir?

.öyle tam bir feodal sistem değil de hafiften söz hakkı falanı filanı var. belki eski krallık filmlerinde en iyi adam ile veliaht ile takışması kıvamında işler oluyor denebilir. salak oğlan da bir türlü ölmedi. boğuluyordu son anda kurtardı. karıdan kızdan gebersin, ne diyeyim bilemedim.

.dövüş sahneleri yine iyidi, çalan müzikleri de pek beğendim. öyle alttan alta çalıyorlar ama iyi oluyor. daha iyi yerlere gelecek diye umuyorum. daha patlamayı yapamadılar da böyle salak dram ve entrikaya bağlarlarsa o vakit yandık. delikanlı sunny ve özel güçlü veletten dram haricinde güzel performans bekliyoruz.

--- spoiler ---