11 Şubat 2016

into the badlands s01e01:

The Fort 

renkleri görüntüleri hoş, öyle mühim bir şeyler olacak kaygısı yok. dünyaya bir haller olmuş, feodal sisteme falan geçmişler. süper dövüşçüleri var, tarım işçileri, köleleri falan var. böyle hafif basit, kolay akıcı ve tabii ki vurdulu kırdılı bir dizi olmuş. ilk bölüm olarak hoşuma gitti. beklenti olmadan, rahatça izletiyor. üstüne bir şeyler de katalar ise çok iyi olur. katmazlarsa da dövüş sahneleri, genel görüntüler falan iyi durumda. bu bile yeterli yani. müzikleri de hoş idi, ilk bölüm bitiş müziği hoş. giriş müziği de fena değil. altı bölümü var zaten o yüzden hikayenin daha hızlı akacağını düşünüyorum. bakalım ne olacak?

--- spoiler ---

.çırpıcı-kırpıcı nasıl buldularsa adamlara clipers mı ne diyorlar? baronların kolluk kuvvetleri. veletken alıp yetiştirip dövüşçü yapıyorlar. baronun çıkarlarını korumak için adam kesiyor. işte esas adamımız sunny bu adamlardan biri ve muhtemelen onun baronuna baş kaldırı hikayesi olur diye tahmin ediyorum.

.arada bir velet çıkardılar, onun da özel güçleri varmış. olmayaydı çok isyan ettiydim. yine velet, yine ergen atarları falan derken kanı aktığı vakit aslana dönüyor, gözleri kararıyor (ecnebilerin tabiri ile lıdırıli) ve tehditi ortadan kaldırıyor.

.sunny anında duruma şahit oluyor. daha sonra salak velet kolyesini almayı kafaya koyuyor. baronun oğluna (babasının ikinci karısına çakan oğul) yakalanıyor ve ölüme mahkum oluyor. sabahına ölecek, bizim sunny bunu kaçırıyor.

.eh hikaye buralarda tökezliyor işte, niye yardım edersin? niye yardım ediyorsun diyor? pek açıklaması yok. kolyeden memleketleri mi benzer çıkıyor? hemşeriler miymiş? neymiş? zaten dünyaya ne olmuş? çorak topraklardan başka nasıl bir şey yok? bu kadar afyon üretimi de nedir? böyle genel bir dünya konsepti varsa pek iyi olacak ama göreceğiz zamanla.

.ayrıca sunny adamımızın bir tane beklenmedik, doğum kontrolsüz veledi var. onun haberini alıyor. yasak işmiş bu. öldürürlermiş, çocuğu düşürmeliymiş ama kadın kaçmaları gerektiğini söylüyor. kadın derken aslında ufak bir tip, hangi dizide gördüydüm? tommorrow people mıydı neydi?

.şu durumda baron hasta tip, oğlu sapkın tip. sunny arada kalmış kırpıcı hafif ahlaklı süper dövüşçü katil, dul diye başka tip veledi arıyor. özel gücünden haberdar. böyle ortaya karışık, güzel renkli, bol aksiyonlu bir dizi başlangıcı. kırk dakika adeta yirmi dakikada geçti. sağolsunlar.

--- spoiler ---