9 Şubat 2016

Hesher


filmin esas karakteri velet aslında, posterdeki tip yan karakter olmuş. garip bir akışı var, arada metallica şarkıları ile girmişler ama ağırlıkta müzik yok öyle. natalie portman da var yan karakterlerde. değişik dramlı bir film aslında ama bir çok yeri aşırı absürt kaçmış. abiler dozunu kaçırmış. ağzı pek bozuk bizim hesher'ın ama altın kalpli insan misali olmuş. hikayenin bu noktaya gittiği belli olsa da insanı hüzünlendiriyor biraz. geri kalan hikayedeki dram da pek bilindik ama yine vurucu. bir de yaşlı bir ninemiz var, içinde şeytan olmayan az sayıda ninelerdendir herhalde. en iyi karakter oydu hakkaten.

--- spoiler ---

.anası ölmüş bir velet var, travma yaşamış ve atlatamıyor. bir araba peşinde koşturması görüntüleri ile başlıyor. filmin ortalarında hurdalığa kadar takip ediyor ve içinde yatıyor. hurdalıkta düzleştiriyorlar ve sonunda son hali garajlarının önüne bırakılıyor. kazada annesini kaybetmiş ve araba ile bunları anıyor. hüzünlü bir hikaye işte ama hesher ne alaka diyor insan?

.adam bir nevi terapi yapıyor aslında, evin üstünde hesher buradaydı yazması da onu gösteriyor gibi. dağılmış aileye çok acayip şekilde dalıyor. bir süre sonra aileden biri gibi oluyor ve son konuşma ile toparlıyor ve çekip gidiyor.

.ilk tanışmaları saçmaydı. velet kızıp cama taş atıyor, içerden hesher çıkıyor. sonra polisler bombalar, yangınlar, araba patlatmalar, zengin evinin havuzunu pisletmeler falan derken öyle akıyor  gidiyor film.

.arabacıdaki veletle devamlı kavgaları oluyor, ilk karışmıyor. sonra karışıyor ama bir fark yaratmıyor. böyle gitgelleri olan bir karakter zaten. umursamaz ama derinden umursar, sevdiği kıza çakması falan iki arada bir derede...

.iyi de sevimli ninemizin dediğine göre sen tj ile arkadaş olmak için biraz büyük değil misin oğlum? film bunu sormuyor hiç. yastaki baba hele hiç sormuyor. geçiyor koltuğa oturuyor. geçiyor kıyafetlerini yıkıyor, geçiyor yemeklerini yiyor. ses eden yok. bunlar hep pek acayipti. çok abartıydı.

.tj veledini diğer veledin dayağından kurtaran natalie portman da çok büyük, ona karşı sevgi olayı da pek zorlama idi. sonra özürler falan havada uçuştu ama hikayeyi öyle hızlandıralım demişler.

.derken sevgili nine vefat ediyor, hepsi adam oluyor. hesher'ın tek yumurtalı hayat adlı öğüt dolu mesajını alıyorlar ve nineyi son yürüyüşüne çıkartıyorlar ve film bitiyor.

--- spoiler ---