31 Ocak 2016

boku dake ga inai machi s01e03:

Aza

--- spoiler ---

.hikayeyi tamamen geçmişte mi devam ettirecekler? şimdilik öyle görünüyor ama japonların bu velet çizme merakı da nedir insan hayret ediyor. bir tane yaşlı adam tipinde anime görmediğimi fark ettim. tamam veletler de izlesin diye olabilir ama genelde yaşını başını almış insanlar izliyor. veletlere özel animeler zaten farklı durumda.

.neyse velet hikayesi gibi ilerlemiyor aslında. hele küçük kızın tripleri, çok bilmiş lafları falan iyi. aile içi şiddet dramını da dozunda kullanıyorlar ama asıl vurucu ve gizemli kısmı bu çocukları kim kaçırıyor? başına ne gelecek ve toplamda anasını nasıl kurtaracak? bu konuda bölümde pek bir ilerleme olmadı. o açıdan kısır oldu.

.bölüm sonu sarışın velet ile öğretmeni konuşuyordu. orada bitti. sarışın velet ya da veletlerden birinin büyüdüğü zaman olaylar çıkartma ihtimali olabilir. belki çocuk kaçıranın devamı olabilir. gizemi nasıl çözecekler acaba? merakla bekliyoruz.

.tilki sahnesi pek hoştu. veletler arası çocuk aşkı tarzına mı girecekler ne edecekler? 18 yıl önceki halinin bedenine girip nasıl kendini kaybetmedi bu eleman? geri dönecek mi? tekrar 18 yıl yaşıyacak mı? bu sorular hala cevapsız durumda.

.para çalma mevzusundaki tavrı falan da iyidi aslında. pislik kızın teki alıp çantasına mı koymuş? fakirlik muhabbeti biraz sıkıntılı gibi, dram dozunu iyi korusalar bari.

--- spoiler ---