31 Ocak 2016

boku dake ga inai machi s01e02:

Tenohira

--- spoiler ---

.hikayeyi geçmişte mi tutacaklar? 18 yıl öncesinde döndü eleman ve tekrar günleri yaşıyor gibi. ilkokul arkadaşları ile takılıyor. eskiden kaybolan kırmızı montlu kız ile konuşmaya çalışıyor.

.ve tabii ölmemiş annesi ile takılıyor. yaşamadığı şeyleri yaşamayı düşünüyor. unuttuğu anıları tekrar etmeye kararlı, sonunda da annesini kurtaracak imiş de ülen 18 yıl bekleyecek mi bunun için?

.hadi o 18 yıl bekledi diyelim, bize de bu hikayeyi mi izletecekler şimdi yani? bu konuda bir şeyler yapmalılar. tek bir geçmişe dönüşlü zaman yolculuğu olmaz herhalde. üstelik geçmişe döndüğü zaman tekrar bir olay çıkınca yine geçmişe dönmesi gerekirse 18 yılı gerçekte kaç yılda bitirecek?

.muhtemelen ileri saracaklar diyorum ama şimdilik sadece geçmişte kaldı hikaye. veletlerin ilkokul aşkları kıvamında ilerliyor gibi, bu açıdan da sevimli yapmışlar belki ama bunun için izlemediydik, daha iyisini bekliyoruz.

.bir de asosyallik ve aile içi şiddet vurguları var. dialoglarda insanlara karışmayan tipler ve bir miktar sorgucu kafa muhabbetleri dönüyor. o bakımdan senaryosu iyi yazılmış diyebilirim.

--- spoiler ---