31 Ocak 2016

boku dake ga inai machi s01e01:

Sōmatō 

şöyle rastgele bir animeye başlamış bulunduk. zaman yolculuklu bir anime imiş. görüntüleri hoş, hikayesinin akışı da pek tatlı görünüyor. ilk bölümden sonra insan merak ediyor. daha dört bölümü gelmiş, sezon sonuna ne olur ne biter fikrim yok ama fena değil gibi. müziklerinde pek bir numara yok, dialogları falan pek samimi. eh artık bundan iyisi can sağlığı.

--- spoiler ---

.pizzacıda çalışan genç bir oğlanın hikayesi. hemen aksiyona dalıyoruz. bir haller oluyor ve zamanda döngüye giriyor. kötü olaylar öncesi hemen geçmişe gidiyormuş. bunları engellemesi için böyle bir yeteneği olduğunu düşünüyor ama pek de söyleniyor bunun hakkında.

.derken pizza teslimatına çıkıyor. adamın teki direksiyonda kalp krizi geçirmiş ölmüş. kamyon yoldaki çocuğun üzerine gidiyor. canını dişine takıyor, kurtarıyor çocuğu ama yaralanıyor hastanede gözlerini açıyor.

.bir adet kız karakter (kadın demeye dilim varmadı) başında bekliyor. yan karakter olacak kendisi herhalde. neyse evine gidiyor. 52 yaşındaki genç görünümlü anasına saydırıyor içinden ama dışından pek bir şey demiyor. uslu velet işte, neyse derken alışverişe çıkıyor. yine bir haller geliyor oğlana ama bir olay olmuyor.

.durumu anası fark ediyor. anasının duruma dahil olduğunu anlıyoruz ama anlamamız ile fark ettikleri olaydaki çocukları kaçıran tipin anasını öldürmesi bir oluyor.

.işten eve geliyor. anasını yerde buluyor. elleri kanlanıyor, komşusu çıkıp geliyor ve çığlığı basıyor. üstüne polisler geliyor. kaçıyorum derken ağır bir zaman kırılması yaşıyoruz ve çocukluğuna dönüyor. bölüm de burada bitiyor. bakalım ne olacak sonra?

--- spoiler ---