3 Aralık 2015

supernatural s11e08:

Just My Imagination

--- spoiler ---

.son iki bölümdür komiklikle gidiyorlar da bölüm konusu çok çakmaydı yahu, hele kızın sully'nin arkadaşlarını öldürüp kendisine gelince affetmesi ve öldürmemesi falan artık olacak iş değildi, komedi dram falan mı ne oldu böyle? iğrenç bir şey oldu.

.hayali gitar meselesinde koptum, o tipler iyidi. dean'in tüm bu hayali arkadaşlık meselesine tepkisi de pek komikti ama ondan başka bölümde bir şey yoktu. hani sully denen tipi de iyi bulmuşlar, bir nevi genel konuyu tartıştılar. iyi güzel de bu nedir şimdi?

.hayalet avlama bile buna göre bir saygınlığı vardı. adamlar şimdi hayali arkadaşları öldüren insanı kötü yoldan çevirmiş oldular. ilkin tek boynuzlu adam, güzel de kısaltma ismini bulmuş çocuk psikolojisi konusunda uzman kazaklı dean kardeşimiz. sonra deniz kızı, sonra hayali gitarcı.

.sully'nin nesi varmış? tombiş diye mi sevmiş sam bunu? vakti zamanında kalbini kırdın falan diyorlar da ülen sadece sen gerçek değilsin demiş. malumu ilam işte daha ne yapsın? geçmiş görüntüleri falan bu açıdan saçmaydı.

.lucifer kafesi konusunda devamlı bir muhabbet dönüyor. ne nedir? neden gitmesi gerekir falan araştırmıyorlar. başka yol vardır diyor, nedir o yol diyor ve ekran kararıyor. tanrı buna yardım etmek istiyor muhabbetini castiel ile falan niye yapmıyorlar? karanlık nerede? crowley nerede? hep niye böyle yapıyorlar? insanı üzüyorlar.

.ha bölümün polisiyesini de anlatayım tam olsun. sully ikiz kız kardeşin ortak hayali arkadaşıymış. bir gün dikkatsizlik etmiş, kız kardeşlerden biri ile oynarken yolun ortasına çıkmışlar, kıza araba çarpmış ölmüş. hayattaki kız da durumu 10 psikologa anlatmış, kafayı yemiş, kinlenmiş. zanna'lar diye yaratıkları romanlardan öğrenmiş, bunları görmek için büyü falan yaptırmış ve sully'nin arkadaşlarını öldürerek intikam almaya koyulmuş. bölüm başı sonu bu şekilde işte. sonunda da sully'i affetti. olan yavrum yazık hayali arkadaşlara oldu. neyse ki hayali gitarcı iyidi. hayali arkadaşın hayali gitar çalması da pek tatlı.

--- spoiler ---