19 Aralık 2015

once upon a time s05e11:

Swan Song

--- spoiler ---

.yav iyi güzel de bu kadar da değil şimdi. neymiş efendim son anda bir sihir bulmuş da excalibur'a sihir boca etmiş, geri almayı sağlamış falan filan. ülen kılınç ile nasıl aşık atıyorsun? nasıl sihir varmış öyle de karanlıkları öldürmek yerine nakletmiş? 

.baktığın zaman olmadı ama rumple'ın tekrar karanlık olan olması güzeldi. hem de tüm karanlık olanların güçlerini toparlamış, süper güçlü olmuş. bir tek belle bilmiyor böyle olduğunu ve işte onu da elde etmiş, kendi mutlu sonunu böylece tekrar yapmış.

.bir ara kahraman olduydu, hani iyilerden olduydu? çabucak karakter değiştiriyorlar o pek olmuyor. aynı kancanın ilk kötü, sonra babasının hikayesinin hatırlatılması ile iyi olması gibi, bir türlü standartı olmuyor bu işlerin. pat diye değiştiriyorlar, olmuyor yani.

.emma'yı seviyor muymuş? kendisini feda etmesini engelledi, üstüne kendisini feda etti. yeraltı dünyasına gitti ama işte boşunaymış. emma da tuttu arkasından kurtarmaya gitti, yeni konumuz da bu oldu artık böyle devam edecek anlaşılan.

.tabii excalibur ile karanlık olanı öldürdüğün vakit yok etmesi gerekirdi, onu transfer ettirecek hale getirirsen bu durumda öldürmemesi ya da ne bileyim hiçbir işe yaramaması daha mantıklı olurdu.

.esas plan da en başta karanlık olanları dünyada kalıcı hale getirmek için dizinin kahramanları ile yer değiştirmeleri idi. böyle bir şey yapsalar o da güzel olurdu. bütün kasaba karanlık olanlar olacak öyle kendi aralarında takılacaklar falan filan, tabii adamlar daha nimue haricinde karanlık olan suratı bile yapmamışlar, hepsi başlıkları ile takılıyordu. yatırımı karakterlerinden yana kullandılar. artık martta kaldıkları yerden devam edecekler.

--- spoiler ---