19 Aralık 2015

american horror story s05e10:

She Gets Revenge

--- spoiler ---

.sonu itibariyle iyidi hoştu, şaşırttılar da hikayeyi resmen attırdılar yani, şimdi ne oluyor? nereye gidiyor dizi diyor insan. ilk yaşlı çiftlerin birlikte ölümü meselesi ile başladılar. kadın kılıklı abimiz ve yaşlı teyzemiz birlikte ölmeye karar verdi.

.abimizin oğlu gelip, olduğu hali kabullenince ölümden vazgeçti ve kadını da kafalayıp otelin yönetimini ele geçirip umut dolu bir yer haline getirmeye karar verdiler. ülen tamam vampirleri öldürsünler iyi güzel de james march tipini ne yapacak? bir sürü hayalet var zaten onlar nasıl umut dolu olacak?

.orasını pek düşünmemişler herhalde ama lady gaga'yı öldürdülerse iyi olmuş. zaten iki bölümdür devamlı onu gördük zaten, içimiz kıyıldı. şimdi esas aşkını öldüren vampir yaptığı yakışıklı için ne güzel şey yaratmışım ben falan derken'e öldü. umarım öldü.

.şu vampir çocuklar ve dedektif hikayesinin de boku çıktı. kontes hanımlar bu olayı çöz diye kadını yollamış. o da eski kocasına gitti ve çocukları otelin kilitli kısmına paketlediler ve sorun çözüldü. içerde de zenci vampir hatun vardı. vampir vampiri yiyor mu? bir faydası oluyor mu? nedir bunların hikmeti?

.zengin tipin hayalete döndürülmesi biraz garip oldu. şimdi mallarını nasıl satacak? nasıl kullanacak? çocuğuna miras kalırmış da o büyüyünce kullanamazmış. çocuğu vampir yaparmış da kullanırmış. hepsi saçma geldi bana ama çok kurcalamadım, nasıl olsa ölmüştür umarım gaga!

.temizlikçi kadıncağız da yine pek tatlıydı. açık sözlü hatun önce kadın kılıklı abimizin çocuğu ile buluşmasını ayarladı. temizlik malzemesi ödülü ardından çamaşır makinası ödülü falan iyidi, tepkileri de pek iyidi. james march ile ölme sahnesi de pek güzeldi. yan karakter olarak hakkaten şu sezonun en iyisi.

.dedektifin otelden ayrılmasına nasıl müsaade ettiler? işler yarım mı kaldı? bir adet cinayet kaldı. bu şekilde mi kalacak? yoksa tamamlayacak mı? march abimiz bu şekil gitmesine izin vermezdi ama pat diye çıktılar. bakalım kalan bölümlerde nereye gidecek dizi, resmen senaryosu karman çorman oldu.

--- spoiler ---