23 Ekim 2015

supernatural s11e03:

The Bad Seed

--- spoiler ---

.karanlık ile crowley sohbeti pek iyidi. tanrının yarattığı şu evren hakkında pek güzel laflar ettiler. büyük resmi görmüyorsun dedi, her şey tamam ama ne olacağı hala belli değil. planlar büyüdüğünde belirginleşir falan dedi kendisi ama bu tamamen daha biz senaryoyu yazmadık demek gibi bir şey.

.bir yandan crowley kızı besliyor ama cehennemi kuruttu. son görüntüler de buna göndermeli oldu. ilkin insan ruhlarını emiyordu, sonra şeytan ruhlarını emdi. melekleri falan mı emmeli artık? şeytanın ruhu da nesi? boşluklarından dem vurdular, güzel yaptılar da şeytanın ruhundaki boşluk falan biraz saçma olmadı mı sanki?

.crowley'in şişko çocuklardan cehennem azapları listesine ve tabii dadılık muhabbetine kadar her lafı pek güzeldi. adam içinden gele gele dalgasını geçiyor gibi görünüyor. tanrıdan daha kuvvetli bir şeyin kendisinin tarafında olmasını nasıl sağlayacağı konusunda bir fikri yok gibi. zamanla hepsi birleşip karanlık ile savaşacaklar gibi görünüyor. melek ve şeytan bar sahnesi de buna dalalet diyorum.

.winchester oğlanları castiel için teyakkuz halinde idi. sevgili cass devamlı yerlere yıkılıp bir hallere giriyordu. ilkin crowley'i öldürsün diye büyü yapılan tip niye insan öldürmeye geçer? neyi kontrol edemiyor? meleği büyülemek falan da nedir falan diye sormuyoruz.

.cadı karının iğneli diline bırakıyoruz kendimizi... güzel konuşuyor aslında ama işte daha ölmesin falan diye castiel'deki büyüyü kaldırıp ortalıktan kaçtı. lanetler kitabı mıdır nedir? hala kendisinde. çözücüsü ellerindeymiş de bu onu yavaşlatırmış falan filan.

.cadı meclisi tarzında bir şeyler yapmamalarını umuyorum. cadı meseleleri ile ciddi dalga geçiyorlar gibi görünüyor ama bunu cidden bölümlere yayarlarsa kabak tadı olur. böyle genel hikayenin akışı pek hoş, hala bozmadılar. allah bozmasın.

.allah derken muhabbetin devamlı ona gelmesi, dizinin sonunda allahın da diziye gelmesi falan pek tatlı olurdu aslında da o kadar abartmazlar herhalde. o kadar atıp tutuyorlar, allahı bile getirdik falan diye devam edebilirler. bakarsın yaparlar... adamlar allahtan ötesini her şeyden öncesini getirdiler.

--- spoiler ---