24 Ekim 2015

heroes reborn s01e06:

Game Over

--- spoiler ---

.fena gitmiyor meseleler. japon kız hikayesini bitirdiler ve hiro tekrar diziye gelmiş oldu. şimdi babası değil de uzay zamanın efendisini kurtarması gerekiyormuş. baba demiyor muydu en baştan beri? babası diğer japon karakteri imiş. kızı öldükten sonra onun görüntüsünde bir oyun tasarlamış. kılıncın gücüyle de gerçek hayata döndürmüş. oyun bitince de kız yok oldu böylece. baktığın zaman fena değil senaryo.

.komikli sakallı salağı da öldürdüler. ona da sevindim ama zamanda geri gidince onu kurtarabilirler. en azından bir kaç bölüm göremeyebiliriz diye seviniyorum. giriş kısmındaki web bölümlerden sonra iki karaktere de çok uyuzum. kızkardeşini erica denen kötücül hatun kandırmış da kullanıyormuş falan, sakallı kız kardeşinin üzerine atladı ve öldürdü onu.

.özel güçlülerin bu kadının yanında olması çok saçma geliyor bana, noah abimiz vurulmadan önce de bu konuya vurgu yaptı ama pek kabul görmedi. kendini klonlayan adam ortalıklarda bolca görünüyor. şimdi onu tehdit ederek olaylara daldılar ya o biraz zorlamaydı sanki. klonun tekinin ölümünün ne önemi var yani?

.chuck abimizin cephesinde olaylar garip ilerledi. meğer evi mevi yakıp, karısına mesaj bırakıp ölüme gidiyormuş. çocuğu ile yaptığı yatın büyüğünü alıp onla intihar etmek de değişik bir fantezi herhalde. neyse sarışın kızla yolları kesişti ve tuttu suyu içinden çıkarttı bunu.

.onların yolları da ışınlanmalı veletle kesişecek, kendisi kız arkadaşı ile fransalarda dolaşmalar ve kahramanlığın abc'sini öğrenmek ile meşgullerdi. sonunda bir öpücük aldı ya tamam artık kahraman olur.

.meksikalı tipin olayı hikayeden bağımsız hala. özel bir tesiste tutuluyormuş. oradan bağlarlar belki bilemiyorum. evo'ları teslim eden yine evo polisin verdiği ilaca nasıl güvendi? ne alaka yani? pat yığıldı falan orada bitti hikayesi. özel güç mü verecek yoksa? bir o eksik.

.dünyayı yok edip, seçilmiş kişileri geleceğe yollayacaklarmış. olay bundan ibaretmiş. hiro olaylara döndüğü için geçmişi düzeltecek gibiler. zaman yolculuklu hikayelerin dönüp durduğu paradoksa dönmeseler diyorum ama yapacak bir şey yok şimdi. yine geçmişe döndük, bakalım ne olacak?

--- spoiler ---