20 Ekim 2015

once upon a time s05e04:

The Broken Kingdom

--- spoiler ---

.neden rumple'dan kahraman yaratmaya çalışıyor o kısmı anlayamadım. bir önceki bölümü çok uzun süre önce izleyince takibi de karıştırmış olabilirim. bu bölümde geçmişe gittik. camelotta ne olduğunu öğrendik. rumple eski zamanda yine katmış karıştırmış ortalığı.

.arthur kılıncı bütün yapmaya takmış, karısı bundan çok mütessir olmuş ve en yakın arkadaşına aşık olmuş. lancelot mudur nedir? neyse asıl kilit olay rumple her şeyi onaracak toz veriyor bu hatuna ve arthur bunu ele geçirip artık her şeye boca ediyor. önce karısına sonra krallığa sonra yakışıklımız ve pamuğa...

.demek ki bu şekilde emma'ya ihanet etmişler de ortalığı katmış karıştırmış bizim hatun. tam da kanca ile pek tatlı pozlar vermeye başlamışlardı. iyi etmişti onu, güvenmeye başlamıştı falan derken işler karışacak herhalde.

.herkesin hafızası gidik ise bunlar nasıl hatırlıyor orası belli değil. emma kılıncı ne yapacak mesela? o açıklanmadı. sonuçta camelotu katıp karıştırır iken kılıncı da alabilirdi. ne ara geri taşa saplandı bu alet, hayatının çoğu taşta geçti resmen.

.merlin meselesine hiç gelmeyecekler anlaşılan. abimiz ağaçta duracak ve bunlar da böyle takılacak gibi görünüyor. ek güçte insanlar yerine karanlık olan emma ve diğerleri ile devam edecekler. resmen sıra ile kim kötü olacak gibi yapıyorlar böyle ama izleniyor işte.

--- spoiler ---