9 Eylül 2015

Defiance s03e13:

Upon the March We Fittest Die

--- spoiler ---

.eh dandik dandik gidip hoş bir bitiş yapmış oldular. sezon finali midir? tam final midir? onu araştırmadım ama şimdi nolan bilmem kaç ışıkyılı uzaklara gidip tekrar dönüp dünyaya gelirse onu insan gibi açıklamaları gerekir. iş olsun diye böyle yaptılarsa çok anlamsız olur.

.zaten omecleri büyüttüler de büyüttüler, doğru düzgün bir kavga olmadan da hepsini yendiler. doktor hatunun kendini feda etmesi sayesinde oldu belki ama yinede biraz basit kaçtı.

.kindzi midir nedir? ele başı, babasının yüreğini yiyen kızcağızı çabuk hakladı. nolan'ın onu öldürebilmesi nasıl mümkün oldu? eh işte ortaya karışık bir şeyler yaptılar. uzay gemisi görüntüleri falan da zaten şaka gibi idi. kavga düşüp parçalanma görüntüleri de öyle oldu. yapacak bir şey yok artık.

.uzay gemisi olaylarını da aceleye getirdiler. kapsüllerde velet görünce bizim irisa güya insafa geldi de nolan iki dakkada ikna oldu. hepsi kötü değil elbette ama kötülük potansiyeli var işte öldürün gitsin arkadaş, neyin tatavası bu?

.üstüne kendini feda ediyor da kızını dünyaya yolluyor. hani dünya cemiyetinde aranan tip olmasından biraz bağladılar bu kısma ama yine de yemedik yani.

.amanda'nın karnının delinmesi meselesi de pek gereksizdi. allahın omec'i karnını kesiyor falan, sonra yanındakileri toplayıp giderkern o halde kalkıyor ve omecleri haklıyor. artık ayağa düştü bu omecler, pek saçmaydı.

.gemiye organik bağ battlestar galactica'yı hatırlattı biraz. tabii tırnağı olamaz ama işte izliyoruz. son kısım müzikleri de fena değildi. Bear McCreary'den daha iyi müzikler beklerdik. sonuçta battlestar müziklerini de o yapmış ama işte demek dizinin yapısına göre de şekilleniyor bazı şeyler.

.omec gemisini patlatma planına eyvallah, toplu çıkışa da eyvallah, hadi yavruları gördünüz vazgeçtiniz ona da eyvallah da bombayı durdurmak nasıl mümkün değil? o kadar enerji bir yere gitmeli ne demek len? nasıl yani? üstelik nasıl motor gücüne etki ediyor?

--- spoiler ---