24 Eylül 2015

dark matter s01e01:

Pilot - Part 1

yeni sezonlar başlamadı bir türlü, acil dizi lazımdı. ihtiyacı görecek gibi. yeterli düzey gizem var, yeterli düzey bilim kurgu var. karakterler vasat gibi. 7 tane tip var, esas tipleri ilk defa görüyorum. zenci abimiz, ergen kızımız ve robot hatunumuz bir miktar tanıdık. prodüksiyon bir miktar kötü. öyle aksiyonlu falan pek bir şey yapamaz gibiler, uzay görüntüleri, gemi görüntüleri de tatmin edici değil ama izlenir gibi duruyor. tabii böyle gizemli yapıp ne şekil devam ettirecekleri işin rengini belirleyecek. müziklerinde de dikkat çekici bir şey duyamadım ilk bölüm itibariyle.

--- spoiler ---

.altı tane karakter var. bölüm sonunda öğreniyoruz ki hepsi suçlulardan özenle seçilmiş tiplermiş. raza denen pek acımasız bir düşman tarifini almıştık ya, işte onlar kendileri imiş. ortalığı kırıp geçirip yağmalıyorlar mıymış neymiş?

.genel evren portresini alamadık. ışık hızı aşılmış, yaşanabilir gezegenler kolonileştirilmiş ve insanlar falan var. anlaşılan bu, arada korsan gemileri ya da işte kendileri korsan ise bunlara saldıran askeri uzay gemileri falan olmalı. böyle uzay gemilerinin çarpışmasını bu prodiksiyonda izletirlerse komik olur sanki. füzeden kaçışları bile komikti bir miktar hehe.

.neyse işte pat diye uyanıyorlar. ilk uyanan esas adamı hiç sevmedim mesela. devamlı konuşacak bir tip gibi. özel gücü nedir? ne konuda iyidir belli değil. ikinci uyanan hatun, lider hatun. komutan ve komuta merkezinde iyi görünüyor.

.üçüncü uyanan eleman tam arıza tip, silah sever. şiddet yanlısı her şeye muhalefet tarzında. dördüncü elemanuz uzak doğulu bir tip, dövüş ustası az konuşur. beşinci hatun kızımızın yaşı sorun oldu. minik ama o kadar minik değil gibi, elektronikten anlıyor. altıncı çam yarması abimizin de pilot gibi görünüyor ama iyi huylu gibi falan.

.üstüne bir adet robot teyzemiz çıktı kendisi lost girl'ün sancılı lezbiyeni. pek özlememişim ama robotluk yakımış falan komutan hatunla öyle muhabbetlere girdiler.

.derken olaylar olaylar, bunları bir gemi buldu. füzeden kaçalım derken ftl ile kaçtılar. varış noktasını da robot hatun çözdü çıkardı. bir adet kolonileştirilmiş maden dünyasına gittiler. halk ile konuştular ve gelecek düşman için yardım edelim muhabbeti yaparlarken düşmanların kendileri olduğunu öğrendiler ve bölüm orada bitti. bakalım hafıza kayıpları ve kazançları sonrası kötü insan olmaya devam edecekler mi?

--- spoiler ---