15 Ağustos 2015

the strain s02e05:

Quick and Painless

--- spoiler ---

.eh bir olaylar da olaylar işte. fet hapishanede pek takılmadı. adam rahat zaten onla olan bölümler çok ferah geçiyor. koca diziyi onun üzerine yapsalar daha iyimiş. yan karakter az geliyor. dayak atan polislerle vampir avına çıktı, gümüş meselesinde bir miktar eğitime tabi tuttular.

.örümcek benzeri tipleri avlayamıyorlar, veletler bunun için miydi? eph'in karısını olaylara sokalım demişler de bu veletler ne için onu hala anlamış değilim. şimdi diğer vampirlere göre direniyor gibiler.

.olayların başındaki yönetici hatunun yeğeni meselesi oldu, fet'i gözaltından çıkarmak için bildiklerini aktarmayı önerdi. kadın kabul etti falan da yani bir tek bunlar mı bulmuş bunu? hiç mi başka doktorunuz yok nedir yani?

.eph ile yolları ayrıldı, tek başına dc'ye gitti. oğlunu arkada bıraktığı iyi oldu. karın ağrısı veledi pek görmedik. sadece işte hafif keltoş babasına tribini falan attı o kadar, saçları kesince başka bir filmde gördüğüm haline benzettim, adamlar seri üretiyor herhalde.

.derken trene gitti, bin gerginlikle bindi etti ama trende başta takıştıkları cdc müdürü mü ne vardı, onla karşılaştı. elemanı zaten satın almışlardı. ilk kandırmaya çalıştı, bizim eph yemedi, sonra biraz arbede ve trenden attı adamı.

.şimdi bu abimiz nasıl bu kadar içerek sarhoş olmuyor da bu kadar işi soğuk kanlılıkla yapıyor orasını da pek anlamadım. bir şekilde dc'ye ulaştı o güzel de sanki bir işe yarayacak gibi bizi uğraştırıyorlar.

.aynı zamanda dizinin sonunda avcı vampirlerden görmediğimiz bir tip uçaktan kaçak iniş yaparak diziye daldı. kimdir bu adam? meksikalıyı unuttular mesela, onla mı devam edecekler buraları belli değil.

.abraham dedemiz, kendi başına kitabı arıyor hala, sanki bir şey olacak onu bulunca da böyle salak salak takılıyorlar. zenci mafya tipi ile muhabbetleri iyidi. saat ile kitabı takas edecek falan da olaylar karışmadan karizmayı konuşturdu bizim dede, elde var hala sıfır. tek olumlu adım zenci çam yarmasının olaylara dahil olmayı kabul etmesi idi.

.kitap hakkında bilgi zengin dedeye geldi, o da güzel kız ile eğlenmekle meşgul. yanan eve karşı dans falan ettiler, bu kız kötülerden mi olacak? diziye soktular ama pek de bir numarasını göremedik.

--- spoiler ---