17 Ağustos 2015

extant s02e08:

Arms and the Humanich

--- spoiler ---

.yahu şaka gibi de hüzünlü gibi de adamlar tam ortaya sıvıyorlar artık. normalde öncesi sonrası olmasa tek bölüm olarak hadi üzüldük hallerine de abi siz daha iki bölüm önce kanlı bıçaklı değil miydiniz? insanlığın kaderi falan değil miydi? ahdu denen önceki sezon şeytan gibi değil miydi?

.kesinlik şeytandadır mealinde bir laf ettiler, bu sohbetler falan iyi de işte insanlığın kaderi meselesi ve anlamadığına düşman olmak meselesini yapmak için biraz geç değil mi? bu uzaylılar ta ne zamandan beri var, spor muhabbeti yapıldığından beri ortalardalar ve insanların ölümüne sebep oluyorlardı. şimdi nasıl melek gibi gösteriyorlar insan hayret ediyor.

.yetmiyor bir de jd'nin karısı meselesi yapıyorlar. normal bir insan, bir yargıç uzaylı dostlarına yardım ediyor. neymiş efendim aileleri varmış, aralarında bağ varmış, etten kemiktenmiş, yemiyoruz bunları. bu muhabbetler için çok geç.

.düz bir istila dizisi yapsalar çok daha hoş olurdu ama onun yerine böyle karışık yapalım demişler, molly'nin taraf seçmesini düzgün yapsalar yine neyse diyeceğim ama yok yani olacak iş değil. daha bebe iken bir sürü adam öldürmesi, bir sürüsünün beynine girip kötülük etmesi falan bunların hepsini unuttuk tabii. bir de küçük kıza güvenemezsin falan dedi, ahdu öldü ya şimdi yeni kötümüz bu artık. karakter saçmalaması falan resmen.

.diğer tarafta yapay zeka saçmalaması var. bir yapay zeka nasıl kötü olabilir? sınırlayıcıları yokmuş da şuymuş buymuş, insana zarar vermeyeceksin kuralı yok mu? nasıl yani? böyle salakça bir yapay zeka tasarımı olabilir mi?

.bir de şantaj falan yapıyor, yapay zekaya bak sen. hiç insani deneyim kazanmadı ama bildiğin şirret kadın gibi davranıyor.ne ara öğrendiyse artık. ilk adamı kıskançlık krizine sokuyor, sonra kucağına atlıyor, sonra da bunu kaydediyor ve şantaj yapıyor hehe. bokunu çıkardılar yapay zeka olayının.

.yine ethan en makulü oldu, insan gibi anlatınca anladı. kandırılması saf çocuk yapay zekası tadında oldu. insanlara güvenemezsin meselesinden yine iyi döndürdüler. tuttu lucy'nin omurgayı koparıverdi, o sıra güzelce julie'yi boğazlıyordu bizim lucy ama böylelikle olay kapanmış oldu. tabii hepsinde lucy'nin zekasından varsa o iş ne olacak? sınırlayıcılar var mıydı?

--- spoiler ---