18 Temmuz 2015

humans s01e05:

Episode #1.5

--- spoiler ---

.değişik bir yere gidiyor hakkaten ama ağırlaştırdılar iyice. aile içi dramlar fazla geldi bana, hele adamın karısını aldatmasını bu kadar abartmaları da fazlaydı. tamam büyük olay falan filan de gidip parayla da seks yapma imkanı var. adam da salak, kadın da salak bu kadar mühim hikayenin içinde bu salaklık fazla geldi bana.

.tabii 17bin sayfalık eşsiz kodun bilinç verdiğimi muhabbeti iyidi. bir formül olarak ele alıyorlar ve david abimiz bunu hepsinin içine bölüştürmüş nedense, hepsi aynı mesajı aldığı vakit diğer sentetiklere bilinç verebileceklermiş.

.bir nevi yapay zeka istilası gibi bir şey aslında ama daha gerçekleşmemiş hali, üstüne leo meselesi de ciddi garipmiş. gerçekten oğlu varmış ama ölmüş. herhalde boğulma görüntüsü de bundan ibaret, derken elemanı canlandırmış herhalde. iyi güzel de nasıl? insan beyni makine mi? hadi bilincin kodunu buldun diyelim de biyolojik beyni nasıl ölümden döndürdün arkadaş, tanrı mısın sen?

.david abinin ölü değil de canlı olması daha iyi olurdu yahu, bu kadar şeyden sonra direkt cevaplar olurdu da işte diziyi süründürmek için ölü olmasını tasarlamışlar. bir de fotoğrafta şu adam kim dediği adam da zenci olanı öldürdü gösteren baş kötülerden. yapay zekaya karşı çıkarak bu ve sevgili dedemiz çalışmadan ayrılmış. biri güvenliğin başına, diğeri de odisi ile emekliliğe geçmiş.

.derken leo bizim katil sarışını dedemize yolladı. koruyacağını nerden bildi? muhabbetleri gayet güzeldi de sen hem karşı çık hem koru, hem mucizesin de, hem insanlığın ulaştığı son nokta de... bu tutarsızlığı anladımsa arabolayım ama güzeldi. bilinç üzerine söylemler, niçe göndermesi, acı ve zevkin bilinç için gerekli olması falan filan derken güzel laflar edildi (ölüm korkusu muhabbetini de eklemek lazım).

.mia'nın geri dönmemesi olayını da çok abarttılar. elbette dönecek. kızın yaptığı zaman ortaya çıkan bir yansıma dedi leo ama inanmadık buna. gözyaşları içinde yenilgiyi kabul edip her şeylerden uzaklaşması da pek yakışık almadı. biraz bunalttılar ama güzel olacak diye umudumuzu koruyoruz.

.dedektif abimizin olayları da biraz karın ağrısı gibi ama tüm olaylara daldı resmen. katil sarışını arıyor, insan şeklinde dolaştığı gizli sentetik dedektiften öğrendi, ailesi içinde hala problem var. sentetik karşıtı gruplara falan katılmaya başladı. öyle acayip gidiyor olaylar.

.başka bilinçli sentetik varsa nasıl oldu? bu gizli dedektif hatunun olayı daha bir ayrı gizem, bilinçli sentetik oluşturmak için başka yol olmalı herhalde.

--- spoiler ---