17 Temmuz 2015

humans s01e04:

Episode #1.4

--- spoiler ---

.geliştiriyorlar meseleyi de düzgün açıklayabilecekler mi bilemiyorum. şimdi tahminimizden fazla bilinçli makina var. dedektif kadın da onlardan biriymiş. yiyip içtiklerini ağzındaki balonda saklıyormuş. fanteziye gel.

.david elster adında abi programların içine gizli bir mesaj da bırakarak bu bilinci yaratmış. şimdi bana tek kişinin böyle bir şey yapabilmesi mümkün görünmüyor. daha önceki yapay zeka mevzularında da dedimdi. bir baba figürü hep var nedense ama gerçekten böyle bir şey yapılabilse tek kişi ile mümkün değil altından kalkılamazdı. adam bildiğin tanrı gibi bir şey oluyor sonuçta...

.bıraktığı mesaj yaşam imiş. bizim sevgili dedemiz de bu kodun mesaj olduğunu çözdü. projeden bilinçli yapay zeka muhabbeti yüzünden ayrılmış ama kendi odi'sine insanmış gibi de bağlanmış. oradaki tutarsızlığı da anlamadım neden öyle? 

.anita meselesini de acayipleştirdiler iyice, evin kadını sentetiğine bağlanmış dava için evden uzaklaşır, evin erkeği de sentetiğinin adult modunu açıp bir güzel kayar. hehe çoklu kullanım ev hizmetçisi, her eve lazım yemin ederim. anita gibi hele hele of aman yarabbim hehe.

.neyse yaptığından pişman olur saklar ama anita da sorun var diye incelemeye götürürler, yeni olmadığını öğrenirler. diğer taraftan evin asi kızı forumdan kendisine ulaşan leo ile hafif bir konuşma yapar, mia'nın özel olduğunu falan söyler eleman buna ama ortamdan hemen tüyer. 

.hemen mia'ya ulaşamamaları güzel de çok da dolandırmasalar bari. şimdi sarışın kızın manyaklığı da var. adamlar parçalama tesisinde sentetiklerden öçlerini alıyorlarmış. savunmasız aletleri döverek bozuyorlarmış. sarışın kızımız olaya daldı ama insanları patakladı. yaşlı dedektif abimizin de hemen bundan haberi oldu ve ekipleri yolladı ama yakalamadılar. sentetikleri daha özellikli yapsalar olabilirmiş aslında ama adamlar son kullanıcı odaklı düşünmüşler herhalde.

.açığa alınan dedektif abimizi karısı da terk etti, cinayet davasının üzerine gidecek gibi görünüyor ama şimdi öyle ortalarda takılıyor. ortağı da sentetikmiş. sentetik düşmanlığı yapanların yanında bir sentetik beliriyor hemen. çok mu böyle insan var? nerden gelmişler? neden normal insan gibi davranıyorlar? david elster abimizi neden böyle bir şey yapmış ve tabii leo'nın dna'sı onun dna'sı ise adam kendi suretinde bir oğul yaratmış hehe.

--- spoiler ---