16 Temmuz 2015

humans s01e02:

Episode #1.2

--- spoiler ---

.ilk şaşırtmacayı ikinci bölümde yaptılar, gayet iyidi. merlin oğlanı da sentetikmiş ya da artık sentetik değil de yarı insan yarı robot mu? kanlı canlı gibi ama elektrik ile şarj alıyor. biyolojikse önce insan sonra robot, sentetikse aşmış bir sürüm falandır artık. tabii yara gibi görünen yerden mi sadece şarj olur insan? bir terslik var orada ama nedir anlayamadık.

.tüm bu robotları yapan bir isim söylüyorlar iyi güzel de kimdir necidir hiç girmiyoruz. dedemiz de bu projeden imiş. sonunda yeni modelini getirdiler, bildiğin gardiyan gibi takılıyor kadın. göz açtırmıyor. eski modeli depoda sakladı iyi güzel de hiç mi belgesi falan yok? geridönüşüme gönderdim deyince oluyor mu yani?

.çekirdek ailemizde işler karıştı. geçen bölüm yağmurda sarılıp yürüyüşe çıkarmış manyak anita, niye böyle yaptı ki? kız hastalanmaz mı? ne bileyim? nasıl güvenliğini sağlamak bu? derken evin annesi şüphelendi. anita acayip acayip davranıyor bir bakıma. ergen oğlan buna hallendi de olayı büyütmedi. çok değişik bir model.

.hafızası silinmiş diyorlar, elemanların arayışında hurdacı eleman elektrik vermiş sonra anita bunlarla kavga edince yakalayıp hafızasını falan silmişler. tabii becerememişlerdir ama bir gariplik hala var. arızalı diye anita'yı geri götürecek anne karakteri, vedalar edildi arabaya binildi ve bölüm orada bitti.

.izin olmadan sarılamam deyip sonra sarılması falan gayet iyi idi. programlardan, bilgisayardan anlayan haşarı çocuk kızcağız olayları niye anlayamıyor? sentetiklerin hayatı anlamsızlaştırdığından, çabalamanın bir manası olmadığından dem vuruyor da gözünün önünde farklı davranan robota niye dikkat etmiyor? ne ara çekirdek aile bilinç muhabbetine gelecek merakla bekliyoruz. eğer böyle bir şey olursa hala köle olarak kullanacaklar mı yani? asıl olay aile içi değilse boşuna aileyi konu alıyorlar, bakalım ne olacak?

.yakalanan zenci ile konuşmayı deneyecek yaşlı abimiz, bellekten fazla bir şey çıkaramadık dediler ama anita'nın yüzüne ulaştılar. bir yandan da onu yakalamaya çalışacaklar. belli ki hikaye çekirdek ailede düğümlenecek ama nasıl?

.dedektif abimiz karısını çişe falan götürdü, yardımcı erkek robotu sigorta şirketi vermiş ve hiç memnun değil. böyle atarlı giderli garip bir tip olmuş. dedeyi falan araştırmadı. hikayesi pek sönük diğerlerine göre, nasıl bağlayacaklar bakalım?

.yalan söyleyemem kodlarımda yok muhabbetini de beğendim, yalan söyleyen robot yapsınlar hehe. aslında garip her şey dürüst olsa belki de hakkaten çok sıkıcı olurdu. hayata böyle bakınca daha bir tiksiniyorum ya neyse.

--- spoiler ---