10 Haziran 2015

life story e04:

power

--- spoiler ---

.bölüm maymun bölümü gibiydi. kamera arkasını da buna ayırmışlar. düşük rütbeli erkeklerin sopa kullanarak avlanma sahnesi ender olaylardan biriymiş, bunu çekmişler. helal olsun adamlara ne diyelim bilemedim ama bu sopalı olayı daha önce gördüydüm. tam olarak av gibi değildi, bal falandı sanki ama öyle işte.

.en ezik erkek karakterin yanına arkadaş bulması ve tabii yavrularla oynayarak dişileri kandırması falan güzel işlerdendi. baskın erkeklerin gelişindeki müzik değişimi falan tatlıydı. zaten bu seri müzik olayını çok aşmış. yavaş çekimleri biraz abartmışlar ama tane tane gösterelim diye yapıyorlar herhalde bunu.

.kartalların kavgası falan da acayipti, genç kartal kavgadan yararlanıp yiyor. kuşların çiftleşme dansı, ayaklarını yere vurarak dans ediyorlar falan, bunları da tekrar gösterelim demişler, yine bir kavga hali vardı tabii. hepsi dişi için, çiftleşmek için, bu konuya da ayrıca girecekler.

.kangurular vardı, esas abimiz kaslıydı. kavga olacağı vakit ortalık boşalıyor herkes izlemeye geçiyor. kimsenin burnu kanamadan kimin kazandığı belli oldu ya naif canlılar belki ondandır. iç kanamadır, göz çıkarmadır böyle şeylerden bahsettiler ama pek bir şey olmadı.

.kraliçe karınca olayı iyidi. ortaklaşa işe giriyorlar, yuva yapıyorlar. işçiler çıktığı vakit bir kraliçe diğerlerini öldürtüyor ve yuvayı genişletiyor. bildiğin taht kavgası ama ciddi emek var tiplerde, karınca işte. allah yardımcıları olsun.

.su püskürten balık kardeş de büyük balıklardan tekniğini öğreniyor diyorlar da nasıl öğrendikleri konusu belirsiz diyorlar. lan fışkırtma olayını nasıl öğrenebilir ki? deniyor oluyor işte ama yine de avladığı böceği yiyemiyor falan.

.mirketler vardı bundan gayri bol bol, kobra ile karşılaşayan bir ergen hayat dersi alıyor. tanıdıkları çağırıyor ve çete olarak kobrayı uzaklaştırıyorlar. kafa kafaya daldıkları sahneleri de hatırlıyorum aslında ama elemanlar hızlıymış bir sıkıntı çıkmıyor.

--- spoiler ---