22 Mayıs 2015

the flash s01e23:

Fast Enough

--- spoiler ---

.beklediğimden güzel bir sezon finali yaptılar ama tabii insanın aklına takılan bir sürü yeri var. hadi zaman yolculuğudur, paradoksudur, şudur budur bir kenara koyalım. barry annesinin ölümüne gittiği vakit gelecekteki beri neden buna yapma diye işaret etti? yani en başından beri zaten bir yamuk hal olduğu belliydi ama o ana kadar niye karar veremedi? vermiş olsa hiç bu işlere girişmezlerdi.

.önce wells'i bırakmak zorunda kaldılar daha sonra kapattıkları karadelik yine pörtleyip şehrin tepesine çöreklendi. bölümde karadelik içine atlayan muhteşem flash ile sona erdi. yani hikayenin çapı güzel ama olayları yaratmalarında bir miktar sıkıntı vardı.

.baştan düşünmelilerdi. geçmiş ile bu kadar oynanmaz, wells haybeye iş yapmaz ne bileyim tüm bunları bölüm boyunca dramatik konuşmalara yaydılar ama tamamen duygusal idi mantıklı konuşan bilim insanımız da öyle konuştu sadece.

.sarışın dedektifimizin esas rolü buymuş demek, zenci kızımızla olan aşklarını da buraya bağlıyorlardır belki de. adam kendini feda etti, karakteri için biraz sınırda bir hareket ama tesadüflere inanmama meselesinden ta buraya gelmesi ciddi bir işti. ne bileyim en beğendiğim kısmı bu oldu ama işte eğer öldüyse güzel.

.karadelik içine düşen cesedini gelecekte bulacaklar da tekrar gelecek de ya da zamanda geriye gidip hepsini düzeltecekler de? böyle hikayeler yaparlarsa sezon finali kötüdür demektir. şu an reverse flash olayı dahil hepsi bitmiş olmalı ama esas kötüsü nasıl ölür lan?

.dizinin esas kötüsünü öldürmüş olamazlar diyorum ama çok net bir ölümdü. adam varoluştan silindi dahası yok yani, bunu geri almaya kalkarlar ise çok kızarım haberleri olsun öyle bir kerelik şaşırtmacaya benzemez bu işler. kafamı bozmasınlar.

.bu arada parçacık hızlandırıcı ve hidrojen atomu ile çarpışma meselesinin böyle anlatılıyor olması biraz saçma, hele hele zamanda geriye gitmek imkansız bir şey ama yapıyorlar izliyoruz işte. yine de beklediğimden çok daha iyi bir sezon finali oldu. tebrik ederim kendilerini, sezon çok yalpalı geçti ama toparladılar.

--- spoiler ---