17 Mayıs 2015

supernatural s10e22:

The Prisoner

--- spoiler ---

.sezon finaline iyi bir şekilde gidilmiyor. efsane sezon finallerine çok uzağız. ben hala castiel'in niye hiç bir boka yetişemediğine takıyorum. bunların ışınlanma gücüne ne olduydu? ne ara kaçırdım bunun açıklamasını, aratıp bulmaya da üşeniyorum ya neyse açıklaması olsa dahi ülen sen bir meleksin yavrum bir işi de doğru yapsana...

.dean abilerin mekanına gidiyor herkesi öldürüyor, cas arkadan geliyor. kendi mekanlarına geliyor veledi öldürüyor. cas yine sonradan geliyor. üstüne güzelce dayağını da yiyor, dean'i durduramıyor ve bölüm orada bitiyor. akıl sır ermiyor bu işlere hakkaten.

.charlie'nin cenazesinde yine sam'in tahtalar ağır be abi yüz ifadesi çok abartıydı mesela. sam'in oyunculuğu sıçarken dean abimiz iyice oturaklaşıyor. böyle de garip bir ayrıntı var. hani hep uyuzum aslında bu çifte ama bu kadar bölüm izlenir mi iki adam? izletiyorlar yapacak bir şey yok.

.şu durumda yine sezon başındaki gibi dean şeytan olma yolunda, crowley tam şeytanlık moduna geri döndü. sezonde kötü diye getirdikleri aileyi dean bir çırpıda halletti. ha daha büyük aileydi hani? arkadan birileri mi gelecek nedir? orası belli değil. 

.sam yine sıçıp sıvıyor, iyi crowley'i de halletti. gözler kırmızılı bir şey oldu. anasının verdiği büyü işe yaramadı. bunca zaman cehennemi değiştiryormuş. vicdanlı cehennem kralı da garip bir şey aslında ama uzun zamandır şeytanların yamukluk yaptığını da görmedik aslında.

.geride bir çocuk muhabbeti kalıyor. ailemden nefret ediyorum diyen gözlüklü velet. bunların hepsi kafaya kurşun yedi de yoksa ölmüyorlar mı kafadan bile? eğer hakkaten frenkeştaynlık vasa bu kadar kolay temizlenmemeleri gerekiyordu ya nerden nasıl yapacaklar da sezonu kurtaracaklar ben bilmiyorum. bu sezon resmen çöpe gitti.

--- spoiler ---