26 Mayıs 2015

Orphan Black s03e06:

Certain Agony of the Battlefield

--- spoiler ---

.şöyle bir kıpırdandı dizi. tepetaklak gidiyordu ama toparlanacak gibiler. askeri amaçlarla kullanımı meselesine boyut getirdiler. detaylarını hep olduğu gibi doğru düzgün açıklamadılar ama bizim klon oğlanlardan bir biyolojik silah üretmeleri mümkün olacak gibi anladım ben, buna çare de sarah'ın doğurganlığı ile bağlantılı bir şeyler. genel olarak güzel toparlama oldu bu şekilde. baştan beri zaten sarah'ın özelliği vurgulanıyordu. bir alan açmış oldular.

.yetmedi esas karakterlerden birini güzel bir şekilde harcadılar. paul abimiz sarah'a aşık imiş. klon oğlanlardan birini öldürmek istemedi hemen bıçaklandı. derken son sahnelere geldik, anne karakteri insanlığın kaderini değiştirecek bu bilgiden vazgeçme mi istiyorsun dedi ve göğsüne üç el sıktı. paul da bomba tutuyormuş elinde, patladı ama kurtuldular bariz bir şekilde. anında patlayan bombalardan olsaymış iyimiş ya da içeri girdikleri vakit bombayı atsaymış olabilirmiş. tabii belki kabul ederler de kendisini tedavi ederler gibi düşünmüş olabilir. çok da mantıksız değildi olay, güzel oldu yani.

.son kısımdaki melodi de gayet hoştu, rachel'in gözyaşları eşliğinde resim yapması ile bitirmiş gibi oldular. kendisi duncan abimizin kitabındaik kodları biliyor imiş. neyi nasıl biliyor, o kodlar ile ne yapacaklar? genleri analiz edip hataları gideriyorlarsa erkeklerdeki silah da ortadan kalkabilir gibi düşüncelere savruldum ama bilemiyorum artık tam olarak ne yöne gidecek.

.alison cephesindeki gereksiz hikayemiz hala devam ediyor. parayı bulup değişik danslardan yapmaları komikti. çocukları yakalıyor falan o da komik. işleri devam ettirmek için paravan şirkete geçecekler. liseli aşkı yardım edecek gibi görünüyor ya işte bu mafya hikayesinin ne gereği var braking bad'e mi özendiler ne yaptılar anlamadım.

.diğer tarafta bombanın şiddeti ile sarah savruldu tünellerde, helena geldi kurtarmaya. akrebini yiyip de buralara geldiydi. hayali arkadaşı, hayatta kalma uzmanı kendi kişiliği idi. bu şekilde kendini aşmış oldu helena karakteri orası da güzel oldu. yayan gidiyordu, şimdi araçla çabucak kurtulurlar herhalde.

.tesisin başındaki tip ikili oynamış anladığım kadarıyla, rudy denen en psikopat klon oğlan herkesleri öldürdü. dindar olan tek iyi oğlan geride kaldı. annenin derdi biyolojik silah, bakalım artık ne olacak.

--- spoiler ---