22 Nisan 2015

Bates Motel s03e07:

The Last Supper

--- spoiler ---

.acayip sahneler vardı bu bölümde, son sahneden başlamak gerekirse norman kendindeyken mi? yoksa kafa gidikken mi bilmiyorum. anası uyurken gidip ellemeye falan başladı. nasıl bir manyaklık artık insan algılayamıyor.

.tabi olaylar buna gelene kadar önce eve adamların doluşması ve norman'ın surat ifadesi vardı. öncesinde annesine eskisi gibi yakın olamıyoruz muhabbeti etmesi vardı. tüm bunları birleştirip böyle bir sonuca varmışlar.

.en önemlisi bu sakallı psikolog ile muhabbetleri idi. böyle güzel güzel muhabbet ederken birden mesele anasına geldi ve o soruyu sordu bizim psikolog, adam haliyle profesyonel ama norman'ın karşılığı pek tatlı oldu. güldüm durduk yere... o adam ölecek diyorum ama şu halden de kurtulduysa bir garip tabi. ha kendine ya da başkasına zarar verecek kişiyi bildirmeleri gerekiyor, norma ile yattığı için bunu bildiremiyor diye de yaşatabilirler tabi.

.aile yemeği olayı iyidi aslında. caleb denen eleman çok abarttı ama norma durduk yere iyi olmaya başladı. nedir yani hem arkadaş olamayıp diyip hem bu gecelik yemeğe ailecek oturalım ne demek? kov gitsin arkadaş, adamda kafa normal değil işte. yemekte şiir yazmış onu okuyor kız kardeşine, bu ne lan? ne la bu?

.şerifin olayı da bir acayip, hikayesinde bir anne meselesi varmış. kötü baba, intihar eden anne ve bellekteki annesinin ismi. anladığım kadarıyla bu bellek muhabbeti bilgisayar çıktısı değil de sadece yedek gibi bir şey, orjinaller ellerinde olduğundan sadece başları derde girmesin diye böyle bir arayış içindeler. şerifin annesi muhabbetinde ölen kadının ismi için bu kadar zahmete girmesi falan bir anlamda saçma ama diğer taraftan da anlaşılır gibi.

.derken işte elini kullanamayan şerif, norma'yı çağırır. norma şerifle ilgilenir falan derken yavşar buna. norma da mübarek dizideki bütün dişiliği üzerinde barındırıyor. kadını istemeyen yok nerdeyse. derken sarhoşsun marhoşsun muhabbetine geçiştirdiler ama şerifin arkasında olması hehe, kelimenin tam anlamı ile güven verir.

.bu kadar dert varken, şerif vurulmuş ölebilirken. oturdular yemek yediler ama kafalar bir güzeldi. norman'ın manyaklığını iyi yansıttılar. emma'nın az ömrü kalmış ama ona para bulup da ciğer nakli yaptırabilirler gibi gelmeye başladı bana. tabi bulsalar bile öldürebilirler kızı ama bence kalsın emma, artık öyle eften püften arıza da çıkarmıyor. dylan ile takılmasınlar da gerisi sorun değil. bir millet sakin olsun birbirinin takıldığı tiple oynaşmasın arkadaş.

--- spoiler ---