1 Mart 2015

vikings s03e02:

The Wanderer

--- spoiler ---

.ağır bir bölümdü ama havası çok enterasan oldu artık. hele son kısmı hiç anlamadım. rahibimizin niye çarmıh yaraları kanamaya başladı? keramet mi gösteriyor? yurtlarındaki rüya paylaşımı nedir? yeni karakter the strains'deki fare avcısı abimiz çıktı. iyi oldu güzel oldu ama olaylar çok dağınık... (hmm yazarken yazdığına baktım da dinleri birleştirme göndermesi olabilir tabi, adam elimi çok kötü kestim diyor, tek eli ama yine de gönderme göndermedir)

.önceki bölüm savaş başlangıcından bu yana da pek bir şey olmadı. amcayı öldürmüşlerdi. kafaları kesip gemilere asmışlar, kardeşine dur sana bir şey yapmayacağız dedi manyak karı ama kesik kafalı gemiyle gelince tüm ordu kaçtı, adamlardaki korkaklığa bak hehe. neyse dağa kaçmışlar herhalde onları takip edeceğiz sonraki bölümde de, bu savaşı tüm sezona yaymazlar inşallah.

.rollo'nun kafa güzel gibiydi, yedikleri mi kafa yapıyor onu anlamadım ama gitti durduk yere esirin tekinin bacağının duruşunu beğenmediği için kesti biçti. tabi esas olay kol kesme mevzusu idi,  esas kadrodan torstein abimiz savaşta yara aldı ve sonunda kolumu kesin falan dedi. kesme sahnesi iyidi ama bölüm sonunda yine toparlayamadı kendini, öldürebilirler hala adamı, belli olmaz.

.ecbert ve lagertha muhabbetini de seviyorum nedense. tamam ragnar abimizin helali falan da geçti gitti o meseleler zaten. ilerde evlenirler de bunun yüzünden anlaşmazlık çıkarmı hiç bilmiyorum. toprak hediyesinden, kolye takmaya ve cüce göndermesine hepsini pek tatlı buldum.

.rüya meselelerinin boku çıktı. evde kalan üç esas hatuna bir işlev yükleyelim demişler ve rüya gördürmüşler sanki. önceden olayların içindelerdi şimdi memlekette kalanlar da şunları yapsın bari der gibi olmuşlar. şimdi yeni karakter ile bir olay çıkartacaklar orası belli oldu. hele kahinin ölümü de garipti hakkten, bakalım ne çıkacak?

.günah çıkarma meselesi de bir hoştu, düşünce yüzünden günah olur muymuş dedim. athelstan'ın içi geçti ama allah adamı olduğundan güzel hatuna pek pas vermedi. herkesin sevgilisi athelstan hehe.

.legartha'nın memleketinde de reislik el değiştirdi ya daha memleketlerine dönecekler de savaş edecekler, ölme eşeğim ölme diyorum. ragnar bunların araya karışacak kesin, çok kan akacak. adamın cigerini de yer ragnar, delici bakışlı reistir, kraldır kendisi hehe.

--- spoiler ---