20 Mart 2015

the flash s01e15:

Out of Time

--- spoiler ---

.sonunda güzel bir bölüm yaptılar amma velakin bunların hepsini geri alacaklar bence. tabi cisco'nun ölmesine (sahnesi de pek tatlıydı) falan üzüldük ama dizi için büyük bir atılım idi. hele hele doktor'un kötü olduğunu anladılar. reverse flash meselesinde sırrı çözmüş olduk, ha bunu yine çözmüş olarak kalacağız ama dizi karakterleri bilemeyecek hiç birini...

.hepsini geri alacaklar, tabi iris salağının ilanı aşkı ve saçma öpücüğü geri alacaklarına üzülmüyorum ama yine yok efendim sevdiydi, sevmediydi. başka zaman çizgisinde sevdiydi sevmediydi geyiği yapacaklar.

.allahın muhabiri doktorun olayını çözmüş ama bunlar burnunun dibinde o kadar dedektif falan hiç biri nasıl çözememiş ben onu pek anlamadım. 

.asıl olay zaman yolculuğu meselesiydi tabi, reverse flash'ın kendi zamanına gitmek için barry'nin hızına ihtiyacı varmış da neden? nasıl yani? adam süper hızlı daha nasıl ihtiyacı olabilir ki? hele hele şu manyetik alan mıydı neydi? onun içine yakalama meselesi falan abartıymış. hologram gibi bir şey yapmış, yetmemiş iki yerde birden görünmüş. adam kendini aşmış. böyle şeyleri yapan biri gidip flash'ın hızına ihtiyacı varmış. eh on beş sene gelecekten gelmiş, anasını da isteyerek öldürmemiş, o yüzden kabul ettik diyelim.

.neyse olaylar oldu bittikten sonra bizim çılgın hava kontrolcü abimiz ki kendisi spartacus dizisinin sonradan spartacus olan abimizdir, bir intikam için tsunami yapmaya karar verir, iris ve barry'i sahile çağırır. barry orada kimliğini iris'e açıklamak zorunda kalır (hehe bunu da geri alacaklar tabi) daha sonra rüzgar duvarı ile dalgaları engelleyebilirsin gibi süper bir fikirle gelir bizim caitlin hatunu, derken kıçını yırtana kadar koşar ama bölümün başına doğru zamanda geriye gider.

.hızlı koşunca zamanda geriye gidilmiyor lan, ne kadar hızlarsan o kadar zaman yavaş akar ama neyse bu kadarına da cevap veremezler tabi. adam o kadar hızlı koşuyor ki zamanda geriye gidiyor işte, hem de bölüm başına hemen...

.neyse işte bölümü de burada bitirirler, zaten baba dedektifimizin tek başına adam avlamaya gitmesi çok saçmaydı. adam bildiğin yıldırımlarla falan geliyor, sen ne yapabilirsin? hadi diyelim gittin, nötürleştiren aletle gitsene be adam? zamanda geri alırız nasıl olsa diye saçmalamışlar herhalde ama iyisiyle kötüsüyle geriye alıp yine sıradan bölümlere devam edecekler bence.

--- spoiler ---