11 Mart 2015

once upon a time s04e14:

Enter the Dragon

--- spoiler ---

.dizinin kötü karakterini iyiye çevirmeye çalışıyorlar. yetinmiyorlar en iyi karakterini, kurtarıcı dedikleri karakteri de kötüye çevirmeye çalışacaklar. en azından böyle bir potansiyeli olduğunu öğrenmiş bulunduk. zaten önceki bölümde yaratık emma'nın peşinde dediklerinde bunu anladıydık.

.şimdi rumple tüm bu sırra vakıf idiyse niye söylemedi hiç? ağzı o kadar sıkı biri değildi ama malefiz'in bebeği meselesini biliyordur. hele hele diğerleri de biliyorsa rumple kesin biliyordur ya bu kadar büyük bir hikayeyi, sırrı, ekleyelim derken o kadar hata olur herhalde.

.vakti zamanında sadece iyi huylu kahramanların bilgi alabileceği bir bilgelik ağacına gelmişler ve kraliçeyi durdurma yolunu sormuşlar, cevap alamamışlar. ta o zamandan beri emma'nın kötülük potansiyelini öğrenmişler. iyi olması için de bir şeyler yapmışlar. detayları bilmiyorum ama zoraki iyilik olmuş. ben olsam bu vakitten sonra kötü olurdum.

.üstelik bir de yalan meselesi var, kadın inanıyor anasına babasına, gidiyorlar yalan söylüyorlar. tam temize çıkalım diye yanına geliyorlar ama kanca ile konuşmasına şahit oluyorlar. söylemesinler diye kasıt var burada. ilerleyen bölümlerde sır ortaya çıkınca biz söylemeye geldiydik de söylemeye kıyamadık, kancaya böyle böyle diyordun diyecekler. eh saçma mı? saçma ama idare eder işte.

.bu pamuğun kalbi zaten kötü olduydu, regina'nın anasını öldürdüydü. aslında kötülük ondan geliyor olmalı. emma'ya odaklanıyorlar ama eski hikayeyi çiğniyorlar biraz. emma da yavrum yazık en masum rollerde şu an, yalanları yakalayan süper güçlü cadımız şimdi etrafındaki olaylardan habersiz resmen.

.ejderha ve ateş görüntüleri gayet iyi idi, bir miktar artırmışlar herhalde bu sezon modellemeler daha az göze batıyor. malefiz'in canlarına kıymaması ama nihai kötü plan yapması ve burnunuzdan getireceğim demesi de çok klasik idi.

.belle salağın tekiyle takılmaya başlamış. rumple'un yerinde olsan dükkanı başlarına yıkardım. allahsız karının yaptığına bak sen. hele hele takıldığı tip de ipe sapa gelmez biri. tamam rumple'da iyi sayılmaz ama en azından belli bir ağırlığı vardı. hep bunlar yaş farkı falan mı yoksa nedir?

.regina tekrar kötü gibi davranacak, henry pinokyo'nun eşyaları içinde yazarı gösteren bir kapı buldu. insan açıp bakmaz mı? yazar arıyoruz diyorlar, kitabı değiştirmiş adamın eşyalarına bakmıyorlar. yazar olayı bu üç cadılı olaydan daha ilginç aslında ama arkada kalacak o konu sanki.

--- spoiler ---