8 Mart 2015

helix s02e08:

Vade in Pace

--- spoiler ---

.sezon sonuna doğru hızlandı işler, güzel de açıklamalar geliyor gibi, umutlandırdılar ya bakalım ne yapacaklar? 

.tarikat olayı falan ciddi hoş bir hava kattı, maykıl abimiz iyidi. sonu da değişik oldu. elemanı canlı canlı gömdü kızcağızı, otuz yıl sonra julia geldi kurtardı ama kafadan kopardılar ondan sonra.

.olay bebekmiş, genelde olay bebek oluyor ya kök hücre tedavisi ile yeni salgından kurtulmanın yolu bebek imiş. tabi dünyada sanki ölümsüzler mi kalmış? nedir bu kadar ölümsüzlük aşkı onu da anlamak çok mümkün değil ama otuz yıl sonra da bebek olay, şimdi de bebek olay.

.ölümsüz bebek, gelişimine devam edemiyor. değişik bir kafa ama diğer taraftan bebeğe de işkence gibi olmalı. o kadar aylık doğurtabiliyorlar mıymış? sarah'ı doğurtup bebeği kavanoza koymuşlar. kasada saklıyorlar imiş, olaya gel hehe.

.sarah yeni karakterimize ölümsüz olduğunu açıkladı. peter ile alan ha bire birbirlerine dalıyorlar. laf sokmacalar şudur budur ile gidiyor. ekipler geldi adaya, karantinaya alıp hepsini tahliye etmek istiyorlar ama tabi o kadar olay olmuyor mesele.

.ilk bölümlerde karşılaştıkları enfekte tip, kurşun yaralarından iyileşip nerdeyse virüsten de iyileşme yolunu bulmuşmuş. bir şeyler kemiriyorlarmış onun tedavi edici etkisi olabilirmiş. tabi tüm bunların işe yaramadığını otuz yıl sonrasından biliyoruz ama yine de sürükleyici bir şekilde izletiyorlar.

.julia otuz yıl önce de adaya geldim dediydi de ne zaman geldi? alan ile görüşecekler mi? oralar henüz belli değil.

.şimdi manastır dışında arama yapacaklar, sarah bebeği için pazarlık yapacak. çılgın kız ölümsüzlük istiyor, babasının canlı mezarını yaptıran bir kız zaten kendisi, her şey beklenir. nasıl handjob ise keltoş hep yanında kendisinin. tabi üç beş adamla takılan başa geçiyor, nasıl önlem almamış koca maykıl onu da bilemedim. ben ölümsüzüm diye takılıp sonra çat diye kafasının kopartılması da fena oldu. ölmeyeydi iyidi, çok acayip karakterdi.

--- spoiler ---