2 Mart 2015

helix s02e07:

Cross-Pollination

--- spoiler ---

.abiler iyi abarttı, iyi de oldu güzel de oldu. tarikat liderimiz maykıl, her süper tarikat liderinin yapacağı gibi müritlerini öldürdü. çocukları falan öldürmesi çok acayipti ama adam gözünün yaşına bakmıyor. elindeki ilacı döken çocuğun yanağını okşuyor ve yeniden veriyor bir kase... adamdaki tipe bak hayret bir şey.

.temizlik gibi bir şey demişler, daha önce de yapmışlar bunu. çukurdaki tipler de koşuyor da koşuyor yetişemiyor. yani çok kişi kalmaz pahalıya geliyordur, kurtaramazlar diye düşündüm ama ondan öldürmemişlerdir herhalde.

.maykılın geçmiş hikayesi de iyimiş. ölümsüz bir adam köylü bir tipe aşık olmuş ondan çocuk da yapmış ama başka bir ile aldatıyormuş. sarışın falan çocuk da çıkıp millet dalga geçince yakıvermiş karısıyla sevgilisini. ondan sonra insanları kısırlaştırmaya karar vermiş. 500 senedir bu yüzden mi bununla uğraşıyormuş anlamadım ama julia tarafında pek bir şey olmasa da genel hikaye açısından böyle br ipucu vermiş oldular.

.yani herkesi öldürmek yerine seçici bir şekilde kısırlaştırma meselesi yaptılar. bu da utopia'yı andırdı bir miktar. zaten insan nüfusuna müdahale falan filan derken benzemişti. bir de bu şekilde benzettiler ya pek olmadı bu.

.şimdi julia adaya geliyor, gelecekteki hikaye yarım kaldı ya da geri dönecekler. alan sarah'ın bebeğini çaldı. peter dışarı çıktı. yeni üyemiz amy dedikleri karıyı kurtarmadan işlerine devam etti. bir hayli acayip işler oluyor yani.

.herkesler öldüğüne göre, tabi figuran olarak herkesler öldüğüne göre kalanlar kendi aralarında takılacak demektir. sarah'ın alan'a atarlanması da garipti ama söylemek için uygun vakit de değildi. sarah'ın bebeğinden nereye varacaklar bakalım?

--- spoiler ---