17 Şubat 2015

the walking dead s05e10:

Them

--- spoiler ---

.aslında fena bölüm değildi de kastırdılar yine. şu sasha salağı insanı katil eder. ilkin enerji saklayalım diye zombileri uçurumdan yuvarlamayı falan planlamışlar. karı gitti kafadan dalmaya başladı, boş yere yoruldular. o ara rick'in kol gidiyordu. adamlar kasıtlı yapıyor böyle de hiç güzel hareketler değil bunlar.

.derken maggie bagajdaki zombi için bir sürü kasıntıya girdi hiç gerek yoktu. daryl ile birlikte bu üç karakter bunalımlardaydı. iyi güzel de arkadaş bunalıma girme lüksünüz yok ki? neyse ki fırtına akşamında kapıyı tutarken elbirliği ve direnmenin gücü adına bir mesaj çakmış oldular. oradan toparladılar.

.ilk susuzluktan öleceklerdi, mal adam ben denerim dedi elindeki suya çarptı abraham abimiz, ulan adamı öldürüyordun zaten nedir yani? bırak denesin işte. derken allahın hikmeti yağmur indirdi ama fırtına oldu. sığınağa koştular hepsi iyi güzel ama kapı mevzusundan sonra fırtına kapıdaki zombileri temizlemiş. o biraz allah yardımı için fazla kaçtı bana.

.yol hikayesini daha aksiyonlu yaparlar diye tahmin etmiştim. bir yol üzerinde araçlar ve benzin  bitişi de baştan planlama eksikliği gibi geldi. tamam bir yere kadar benzin buluyorlardı ama bu kadar zaman o kadar çok benzin kullandılar ki tam da bitecek yeri bulmuş yani. bir an önce washington'a gitmemeleri istenmiş gibi.

.derken işler tamam, müzik kutusu onarıldı. bizim maggi biraz düzeldi. sasha mallığı yine aynı hop bir adam çıktı geldi. nerden geldin be adam? kolay mıydı o kadar gelmek? kimsin necisin? rick'i tanıyor herhalde ama ilk sezonlardaki zenci abimizin parmağı olabilir diyorum. sonuçta sezonda gizli saklı onu gördük ama henüz olaylara dahil olmadı. bakalım nereye varacak?

.daryl'i ağlattıkları sahne dokunaklıydı hakkaten. daha önce ağlatmışlar mıydı hatırlayamadım ama sağlam karakteri böyle iki büklüm zar zor ağlarken görünce insan üzülüyor. başlarından bir sürü şey geçti, biz walking dead'iz dediler bir anlamda. hayatta kalmak için ne yapmamız gerektiğini biliyoruz dediler falan filan dediler ama ciddi yıprandılar. tabi mücadele etmezseniz biz ne izleyeceğiz agalar? o yüzden gün yüzü yok size. önce temizlenip, temiz kıyafetler sonra makyajla kirler ve eskitilmişlere devam.

--- spoiler ---