13 Şubat 2015

The Originals s02e13:

The Devil Is Damned

--- spoiler ---

.iyi güzel şu aile olma meselesini devamlı yapıyorlar ama finn anne ve babasının yolundan gitmiş evlat değil mi? asıl hayırlı olan o, diğerleri yüzkarası olması gerekir ama tersini vurguluyorlar. tabi anne baba ne kadar doğrudur, kim iyi kim kötü?

.finn'in kontrolü ve büyüsü ortadan kalktı ise anne ve babası da normal hale dönmüş olması gerekir. şimdi normal haline getirip öldürdüler ise ve beden değiştirdiyse işler başa döndü demektir. bir sorunu çözmediler ama öyle uğraşıp duruyorlar. neyse ki elijah'ın olayı aşmasına sevindm bir tek.

.freya dedikleri ki iki üç bölümdür büyücü teyzeleri sanıyordum, büyük kız kardeşleri imiş. büyücü teyzenin ilk aldığı çocuk, kendisi finn'in tarafında ama olaylar olurken ortalarda yoktu. rebekah'ın kurtulmasına falan da yardım etti iyi güzel oldu ama bunca sene ölümsüz olması meselesi biraz saçmaydı. çok kasıyorlar tabi. gelen geçen ölümsüz arkadaş.

.kol'u öldürecekler diye bu kadar iyi hale getirdiler herhalde. o kadar sinsi bir tipe hayatı pahasına güvendi, hançeri, kazığı neyi varsa getirdi. yetmedi önünde benden güç al diye diz çöktü, öldürebilirdi ama onun yerine finn'i halletmeyi seçti. karakter olarak dengesiz bir tip ama sonunda iyi kardeş oldu mu yani? öldürecekler gibi diyoru ama belli de olmaz şimdi tutulduysa bu ingiliz aksanlı elema, kalır böyle...

.adamlar tipleri değiştiriyor, yutturuyor falan iyi beceriyorlar aslında, kol denen bunca sene başkası idi, rebekah değiştirilemez ise zenci bir tip olarak kalacak öyle bir acayip işte.

.kurtadamlar salak saçma törenleri ile bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. sır dediler dediler öğrenmeyen kalmadı sonunda, marcel öğrendi, alfa kurdumuz öğrendi. bir şey olacağından değil ama saçma sapan biraz işte.

.esas mesele sevgili hope bebeğinin özel güçleri meselesi olacak gibi, hepsinin kırması falan mı nedir? zaten yarı vampirden bebek yapmak, kırma olmak ve üstüne kanlarındaki büyücülüğü de katarsak tüm güçlerin birleştiği bir kızcağız olacak gibi gösterdiler, en azından ben öyle anladım. 

--- spoiler ---