13 Şubat 2015

the 100 s02e12:

Rubicon

--- spoiler ---

.aslında bölüm iyidi ama uyuz ettiler beni. adamlar füze falan atmaya başladı. öyle büyük patlama göstermediler ama yine de büyük düşünüyorlar. clarke ve lexa kaçmaya karar verdi. içerde bellamy'nin olduğunu fark ettirmemek için tahliye edemezlerdi.

.bölümün ikilemi buydu, mal anası da çıkıp geldi işleri karıştırdı. az daha clarke ölüyordu. baştan beri böyle mallıklar yapıyor ama insan şimdi clarke'ın tarafını tutunca anası iyice gözden düşüyor, ülen varsa başka çözümün çık söyle. ha şimdi dağdaki insanları kurtarmak için dışardaki onca insanı hiçe saymak ne kadar mantıklı bunu tartışabiliriz ama asıl olay dağ insanlarını yok etmek değil mi?

.işte bu yüzden feda edilebilir, savaş budur işte, anasıyla olmaz. tez zamanda öldürsünler o karıyı. yüce clarke ki sevdiceğini öldürüp bunu yapmaya zorlayan güçlerle ittifak kurmuş insandır. bu kadar şey atlattıktan sonra nasıl hala laga luga yapıyorlar da yok efendim başkanmış da bir kelime daha etmezse şurdan şuraya gitmezmiş. al işte füze geldi ne oldu?

.füzeden kaçacaklarını düşünmüştüm ama patlattı adamlar, ne kadar zaiyat var orası belli değil ama şurası açık ki bir sürü insan öldü, esas karakterlerden ölen olmadı. kane'dir. octavia'dır, lincoln'dur falan hepsi duruyor olmalı.

.lincoln salağı yine bağımlı olmuş da yarım akıllı mı olmuş onu anlamadım. ayak üstü octavia ders verdi falan iyi oldu. esaslı kız oldu bu octavia da bakalım bozmazlar inşallah.

.bellamy dağ içinde baya bir iş yapıyor, elini kolunu sallayarak dolanıyor, askerlerin arasına karışıyor falan o kadar bir avuç insan içinde nasıl tanınmıyor orası biraz zorlama ama başkanın da yardımı ile jasper'ın kurtuluşu, cadı karı sevgili cylon doktorun ölmesi de güzel oldu. tabi nereye gidecekler? bir yere gidemezler ya olayları geliştirmiş oldular. tabi jasper salağının silahla kurşun geçirmez yelek vurması da çok salakçaydı. iki elleri ile bir headshot yapamıyorlar.

.topyekün bir savaş olamayacak gibi görünüyor, böyle adım adım ilerletip başlardan bir iki kişi indirip ahanda tamam diyecekler, dağ insanları dağda kalsın diyecekler. ellerinden silahları falan alacaklar gibi geliyor bana. öldürsünler hepsini, bildiğin kan emici vampirler. iki tane insan gibi insan var. biri başkan diğeri maya...

.jaha malı ve murpy malı da inşallah tez zamanda çöllerde gözleri patlayarak ölür diyorum. nasıl bir mallıktır insanın aklı almıyor. inanmakmış, iyi kardeş devam et. sonunda ışık kendini bulurlar da içlerinden yamyam falan çıkar kesin.

--- spoiler ---