20 Şubat 2015

the 100 s02e13:

Resurrection

--- spoiler ---

.atmosferi iyi yansıtıyorlar. gerilim dozu yüksek, dram dozu iyi durumda, ikinci sezon ne olduysa, iyi oldu. geçen bölümde veletlerin dağdan kaçabileceğini düşündüydüm ama sadece katı ele geçirmişler, direniş falan gerçekleştirdiler. bu sefer on kişiyi temizlediler iyi güzel derken maya'yı ellerine geçirdiler ama çöp atılan delikten geri kaçtılar.

.dağ insanlarının da hepsi kötü değilmiş, eh makul olan budur tabi. yerli halktan bile olsak an tedavisini almayı reddedip ölen bir devrimci ananın kızıymış maya, tabi yerlilerin ölene kadar kanını almak ile gökyüzü halkının iliklerini almak arasında pek fark yok yani dağ içinde yaşayan herkes kötüdür belki ama işte o kadar kötü değilmiş bazısı diyelim.

.esas olay göçük altındaki insan meselesiydi herhalde. marcus abimiz bunlardan biri olsun demişler. abby salağı ortalıklarda dolaşıp sesi duyar ve göçüğe iner ama kurtaramaz. tekrar bir göçük meydana gelir falan derken diğerleri yardıma gelir ve kurtarılır. bu arada clarke'in yaptıklarını kendi yaptıkları salaklıklara benzetirler. anası affeder falan filan olur.

.keskin nişancı meselesi çok abartıydı. ulan yanında kaç mermi var da sıkıyorsun öyle? saatlerce sıktı mermileri boşa, bari attığını vur değil mi? bekle biraz falan. ne bileyim gittiler öldürdüler. lincoln öldürdü ama tam öldürecekken biçici aletinden açtı ve yakalandı. clarke da lincoln'u omzundan adamı da göğsünden vurarak olayı çözdü. daha sonra lincoln'un mermi yarasını görmedik bile. adam güçlü de o kadar mı güçlü yani?

.kumandanı yan rol gibi kullanmasınlar ağırlığna yakışmıyor. baştan beri clarke'ı vazgeçirmeye çalışırken peşine takılmalar, sonra konuşma yaparken abby salağının sözünü bölmesi falan. iyice uyuz oldu bu ana karakterine, ölürse üzülmem de clarke kafayı yiyebilir.

.savaş geliyor diyorlar da sezon sonuna saklıyorlar o çok belli oldu. çok fazla bir bölüm kalmamış, güzel toparlayacakdır diye umuyorum. dağ insanlarının hepsi kötüdür, değildir muhabbetine çok girerlerse kötü olabilir. sonuçta hepsi yerli kanı ile hayatta kaldı. hadi çocuklar ölmeyi hak etmiyor olabilir ama tedavi almazlarsa zaten ölecekler. bu durumda ne yapacaklar? gönüllü olarak gelip kan mı verecekler? neyse göreceğiz bakalım.

--- spoiler ---