20 Şubat 2015

arrow s03e14:

The Return

--- spoiler ---

.dizi iptal edilse üzülmem, o derece saçmalıyorlar artık. slade nerelerde falan dediydim. duymuşlar şimdi bir bölümlük getirdiler. adamı hapsettiğini falan da unuttuydum ama şimdi kaçtı da kaçamadı. iki kardeş koskoca slade'i yakaladı falan filan. mirakuru için tedavi olduydu herhalde, oraları hatırlayamıyorum ama ne olursa olsun çok saçma oldu.

.hani hikayenin bir kısmı ada, bir kısmı şehir, bir kısmı çin bir kısmı şimdiki zaman diye ayırmışlar. geçmişteki hikaye starling'e gelince bizim süper zeka senaristler de queen kardeşlerin adada takılmasını uygun bulmuş. len neyin eğitimi? neyin savaşı? malcom da katil yapmak için slade'i salmışmış da kapışmışlar da son anda ikna ettiler de falan filan. bok gibiydi velhasıl.

.vakti zamanında dandik peruğu ile bizim oğlan ölümü ardından yakınlarının ızdırabını görmüş. felicity'nin fotosuna bakıp iç geçirdiğini bile görmüş. bölümde diğer karakterleri pek kullanmayacakları için bir iki göstermişler. geçmiş hikayesinde diggle ve felicity yoktu tabi.

.argus meselesi falan da çok baydı. çine götürüp sorgulanıp evine geri bırakılacak dedi generalin biri en sonunda. ne oliver queen'miş arkadaş. dünyaları kurtarmaya öncesinden başlamış, babasının son mesajını bu ara bulmuş. beyaz saçlı hatunla bir hayli kapışmış falan filan işte. genel hikayeyi aslında hiç de etkilemeyen bir sürü gereksiz iş olmuş. 

.güya rasul abimizden kaçıyorlar, adam bu kadar zaman ne yapıyorsa bir türlü saldırmıyor. bunlar güya öğrenci, bir şey öğrendikleri yok. sonunda da thea kızın değilim artık diyor. daha bir kaç bölüm önce birlikte plan yapıyordunuz be arkadaş, baştan nasıl güvendin? adam bir çok konuda doğruyu da söylemişti halbuki.

--- spoiler ---