15 Şubat 2015

helix s02e05:

Oubliette

--- spoiler ---

.fazla karıştı olaylar, şimdi yeni ekip üyesinin alan için ekibe sokulmuş bir tip olduğunu öğrendik. karışsın iyi güzel de çözüme gelince çok da iyi olmuyor. yarım yamalak çözüyorlar. 

.peter niye alan'i ispiyonladı mesela? elimdeki son kozdu oynadım falan diyor da pek ikna edici olmadı. adada bir numara döndüğünü zaten söylemişti alan, biraz güvenip birlikte bir şeyler yapmak yerine böyle malca bir yolu tercih etti. senaryo açısından da pek mantıklı olmadı.

.hele hele tarkat liderimizin de gümüş gözlü ölümsüz olduğunu öğrendiğimize göre işler iyice karıştı. adam bunlardan intikam için ölümsüzleri de öldürecek bir virüs tasarlamış diye düşünmeye başladım ama tam amacını henüz öğrenemedik, sezon sonuna kadar da öğreneceğimizi sanmıyorum.

.sarah bıçaklanıyor, başına işler geliyor. peter zindana atılıyor uzun zamandır ortada yok ama kyle denen tip hala araştırmaya hiç bir şey olmamış gibi devam ediyor. alan geliyor sarah nerde diye, o da yalan söylüyor. sonra alan fark ediyor sen kimlerdensin diye sıkıştırırken kelepçeyi takıyor ve kurtuluyor. ayaküstü sorgulama yapması ile falan çaktırıyor durumu ama birlikte çalışmalısınız arkadaşım, adada bir gariplik yok mu? tarihkatta bir gariplik yok mu?

.neyse bu muhabbete sonra geleceklerdir herhalde şimdi işler karman çorman hal aldı. keltoş ile kızcağız işleri handjob'tan ileri götürdüler gibi. adamı elinde oynatıyor hehe, son bal örneğini kıza verdi, adadan çıkış biletim dedi ve o konu orada bitti.

.30 yıl sonraki hadiseler biraz yavaşladı, julia'nın yardımına ilk karşılaştıkları adam koştu. yarasını dikti, muhabbeti etti falan derken babasının verdiği kılıncı aldı gitti, artık kılınçta ne gibi bir gizem varsa, onu da gösterecekler nasipse artık.

--- spoiler ---