12 Şubat 2015

forever s01e15:

The King of Columbus Circle

--- spoiler ---

.adamların yan konuları bile tatlı diye diye dilimde tüy bitti, hakkaten iyi yapıyorlar. bu bölümün mesajları da ayrıca tatlıydı. alttan alta işlenen romantizmi de tatlıydı ne bileyim diziyle hoşlaşınca da insana öyle geliyor olabilir ama henry ne zamandır ölmedi, ölsün bir ara rica ediyorum. o tadı da unutturmasınlar...

.hele hele önceki bölüm esas ölümsüz gelip ziyaret falan ettiydi, işler karışacak diye beklerken adı duyulmadık bir ülkenin kralına yapılan suikastı konu aldılar. abimiz ilkin konsolosluğa gidiyor vize alacak, hop millet telaşlanıyor ne oluyoruz falan derken adam kral çıkıyor.

.konu başlı başına enterasan, üstüne tabi tesadüfün böylesi ki henry kralımızı çocukken ameliyat etmiş, babası ile kanka olmuş. tam da bu olaylar romantik bir balayında çocuk yapmaya karar vermiş henry ve sevdiceğinin koklaşma vaktine denk gelmiş. tipler ve koklaşmaları hoş yalnız insanın canı çekiyor.

.neyse konuya geri dönersek rasyasyon şeysi ile zehirlemişler kralımızı ama komple kraliyet ile sıkıntısı varmış. vakti zamanında eziyet çeken halktan biri, konsolos çalışanı bir tip gerçekleştiriyormuş bunu. ilk metresi diye gittiler üvey kızı çıktı, sonra karısından şüphe ettiler o da zehirlenenlerden çıktı en sonunda olayı çözdüler.

.kraliyet meselesi polisiyesinden daha iyi idi, sonunda ellerinde bebek ile hastanede takılan esas adam ve esas kadın oyuncumuza da hemşire gelip çocuğunuz harikulade der gider, bunlar bizim değil diyene kadar çoktan gitmiştir. seyircilerin çocuk yapsanıza ulan haykırışlarına tercüman olurlar hehe.

.abe de diğer taraftan soyadından yola çıkarak köklerini aramaktadır. o kadar arar ki sonu henry'e kadar çıkar. amcası ile uzaktan akraba imiş. sonunda da hepimiz nasıl olsa akrabayız, hepimiz kraliyet soyundanız, iyi davranın herkeslere diye bitirirler. kardeşiz türküsü diyebiliriz tabi buna.

.kahvaltıda izlenmeyecek bir bölümmüş, ilk adamın midesindekileri gösterirken midem bulandı. daha sonra kadın zehirlenince boğazından su borusu soktular, nasılsa artık o işlem de, boruya üfledi kadının midesindekiler henry'nin ağzına falan geldi, öyk ettim resmen. çat diye kurtulur mu insan radyasyondan? o da pek olmadı ya eh işte oldu diyelim.

.silahlı sahnede kızcağız yerine henry vurulsa iyidi, aksiyona da dalsın diye bekliyoruz kendisini.

--- spoiler ---