25 Şubat 2015

evolve e09:

Venom

--- spoiler ---

.pek feyzli bölüm olmadı. hafif uyukladım. dazlak yılan uzmanı ile çok meşgul ettiler. tamam zehir diyince yılan geliyor akla ama adamdan pek hoşlanmadım. belki böyle işini tutku ile yapan manyakları görünce biraz kıskanıyorumdur kim bilir hehe?

.60 insanı öldürebilecek dünyanın en zehirli yılanı ile başladık. şimdi yaşadığı koşullardaki hayvanlar tehlikeli olduğundan bu kadar zehirli dediler ama çok da inandırıcı gelmedi bu bana.

.zehirleme metodunun evrimdeki hız ve üç faktörünü devredışı bıraktığı bakış açısı iyidi. bunu geliştirmenin de hayvanlara yükü oluyormuş. zehiri tekrar toplamak için yoruyorlarmış kendilerini, ne acayip?

.yılanların kertenkeleden gelmiş olması yerine tersi olur diye düşünmüştüm. üstelik su yılanları da önce kara hayvanı imiş daha sonra suya girmiş. ulan madem suya gireceksin ne diye çıkıyorsun?

.neyse akrebi inceledik bir miktar, ornitorenk incelemesi yapmadılar. bir iki bahsini ettiler sonra unuttular. farklı şekilde zehirleme meselesi fena değildi.

.kanı pıhtılaştıran zehir olayı falan ilginç idi. ayrıca bir kupa salyangozu mu ne varmış. acayip çeşitlilikte zehir üretiyor imiş. 

.kanı pıhtılaştıran zehir konusunda detaylı inceleme yapmışlar. hayvanın kan pıhtısı yapma konusundaki proteinlerin bozulması ile oluşan bir şeymiş. evrimsel olarak da böyle bir sonuca vardılar.

.ilk zehir üreten canlı dediler ama göstermediler. evrimsel açıdan bir tek açıklama getirdiler, diğer konular sadece zehir incelemesi gibi bir şeydi. serinin pek de iyi olmayan bölümü oldu diyelim.

.ha bir de sincap meselesi vardı. kendi çaplarında bağışıklık geliştirmişler ama bir bar porsuğu nerde? olmadı yani pek bu bölüm. hele hele yılanı bağlayıp kameraya almak da nedir arkadaş? böyle belgeselcilik mi olur?

--- spoiler ---