8 Şubat 2015

constantine s01e12:

Angels and Ministers of Grace

--- spoiler ---

.zed'li bölümler daha iyi, üstüne manny ile de geldiler iyi oldu. zaten takım tam çalışmalı. chas biraz geri plandaydı ama o kadar olur artık. bir şey aratmaya yolladı geri ve tekrar görmedik elemanı, unuttular resmen. bu bölüm manny yardım etsin diye böyle yaptık deseler daha samimi olurdu.

.zed'in beyninde tümör varmış. tüm olay bundan mıymış? constantine baştan beri bu olaylarda zorlayarak hastalığını büyütmüş mü? gördükleri şeytandan mıymış? allahtan mıymış? sorularımız bunlardı.

.tümörü aldırmamaya karar verdi, demek ki öldürmeyen cinsten bir şey. tıbbi açıklaması da mevcut bir özel hal olarak böyle devam ettirecekler. doktoru olaya sinirlendir ve yaratığa döndü.

.baştan beri de sorumlu tip oymuş. ikinci şans verilenlerin bu şansı değerlendirip değerlendirmediğini takip edip, değerlendirmeyenleri öldürüyor imiş. nasıl bir yaratığa dönüşüyorsa artık karanlık madde bilmem nesi ile bu hale gelmiş.

.bağdattan buraya bağlamaları antik çağlardan bir olaya gönderme yapmaları falan da hafif fasa fiso ama yedik tabi, savaştayken bomba patlamış, göğsünde parça kalmış, o yüzden böyle oluyormuş.

.tüm olay da manny'nin melek formunda gelip onu ışığa götürmesiyle çözüldü. eh yani bunu bulmak için o kadar kovalamacaya gerek yoktu ama olan oldu. taşlar çıktı, paketlendi constantine'in yarım ağız yavşak gülümsemesini de gördükten sonra bölüm bitti işte.

.manny'i zed de görmeye başladı. melek formunun dünya üzerindeki maceraları iyidir. şimdi doktor kılığında hemşire ile takılma sahnesi komikti. bunu pek tekrar edemezler herhalde ama iyidi yani.

--- spoiler ---