30 Ocak 2015

the 100 s02e10:

Survival of the Fittest

--- spoiler ---

.biraz durağan moda geçtiler, hikayeyi üç beş parçaya böldüler ve toplamda hiç bir şey olmadı. tamam uzun soluklu hikaye hemen savaşa girmelerini beklemiyordum ama neden bir tek adama bırakılıyor işler onu anlamadım. zaten yerlilerin generalleri de bu yüzden itiraz etti. adamlar haklıydı hakkaten.

.clarke bir tane koruma ile generaller sofrasında kumandan ile takılıyor, saldırı planı falan yapıyor. arada problem çıkıyor, biraz hava alayım diyor ve bir bakıyorsun goril gelmiş, nasıl bir yaratıksa kurşunlar etkilemiyor. bunlar köşe bucak kaçıyor. kumandanın hayatını kurtarıyor falan derken buldum diyor, içerdeki insanları serbest bırakmalıyız.

.e baştaki plan neydi? asit yağmurunu engellemek içeri sızmalarını sağlamak falan değil miydi? şimdi bellamy bunu yapmak için içeri daldı güya ama kanı için elendi, kafeslere doğru yola çıkmış oldu. şu açıdan tamamen fiyasko oldu. kafes açma planını yeni bulduysa ona göre de normal oldu ama toplamda saçma oldu. hele hele lincoln için o kadar uğraştıktan sonra tekrar uyuşturucu alması pek saçma geldi bana, tamam buna vurgu için yaptılar ama yine de plan buysa kendi başına da yakalanabilirdi falan filan işte. lincoln'e gerek yoktu yani.

.octavia, yerli ordusunun zenci başı, jaha kampı falan derken de olaylar pek mantıklı ilerlemedi. hepsini içlerine aldılar, bir sürtüşmeden kavga falan çıktı. murphy salağı yine mallıkta baş roldeydi. jaha ile olay yerinden ayrıldılar sanki çok mühimmiş gibi bunların hikayeyi de ayırdırlar. ışık kentini arayacak imiş bizim eski başkan. tarikat lideri gibi de konuşmaya başladı tam oldu. yoldaki tehlikeler ne olacak be adam?

.jaha kampında işler pek bir sorun çıkarmadı. sonunda hepsi kardeş olacak mı olmayacak mı? bahisler olmayacak üzerine ama clarke'ın anasını da pek görmedik. bir yere mi gitti? bu kadar olay olurken nerelerdeydi? bunlar da havada kaldı.

.dağdaki hikaye de yarım kaldı onları da toparlamışlardı sanki. ne olduğunu bile unutuyor insan bunlar hala hikayeyi ayıracağız da savaş çıkaracağız falan diye kastırıyor. yapın doğru düzgün aksın işte yeni hikayeye zaten pek gerek yok. olan hikayeleri düzgünce bitirseler zaten yeterli. bakalım hangi yöne gidecek olaylar.

--- spoiler ---