7 Ocak 2015

sleepy hollow s02e12:

Paradise Lost

--- spoiler ---

.sezon ortasında vites değiştirme gibi oldu, esas karakterleri öldürdüler ya da ortadan kaldırdılar ve yeni bir konuya geçtiler. tam yeni sayılmasa da başka bir konuya geçtiler diyelim. henry ortalarda yok, moloch ölmüş. ölmesi ile araf geçişken olmuş, melekler şeytanlar gelmiş dünyaya, haydi bakalım buradan yakalım.

.kalan bölümler bu gelen gidenleri irdeleyecekler gibi, üstelik abraham araftan gelen şeytanların yeni lideri olacak imiş. moloch'un gözden çıkardığı emir kulu nasıl kalan en yüksek rütbelisi oldu onu da pek anlamadım. başka süvari kalmamış mıydı? abraham'ı elli kere öldürürlerdi de işte katrina muhabbetinden öldürmüyorlar.

.neymiş efendim evliliklerini tekrar gözden geçireceklermiş, evlendikleri için abraham kötü olmuş, kadın buna karşı boş değil işte de itiraf edemiyor gibi gibi. bu abraham ile takılacak. abbie ile de bizim ikabat takılacak gibi bir izlenim bırakıyorlar ki çok saçma olur.

.melek uçuşu hiç olmamış, kanatlar çok çakma görünüyor. silahlar fena değil ama şeytan maskeleri de olmamış. aradan sonra biraz geliştirmişler, biraz daha hareket katmışlar gibi ama yine aksayan yönleri var.

.orion mu ne dediler, bir adet melek. kendisi felaket zamanı gelirmiş, ortalığı bir birine katar gidermiş. özel silahı ile bizim kafasızın gücünü alırsa insanlığı yargılama gücüne kavuşacakmış. bunu kim ne ara belirlemiş onu da anlamadım ya işte bizim meleğin planı buymuş, bir anlamda yine dünyayı yok etmek. toptan bir yargılama ve mahşer günü, adam tanrıyı oynuyor artık nasıl melekse...

.bu plan ortaya çıkana kadar abbie meleğin tarafındaydı, sonra ikabata yardım etti ve abraham'ı ölümden kurtardılar. öldürmeyi geçtim adamı kurtarmaya bile başladılar. bunu da katrina yüzünden yapmış bulundular. kendisi süvari ile abraham'ı birbirinden ayırabileceğini düşünüyor. hadi ayırdı diyelim kafa ne olacak? çok zorluyorlar ya hayırlısı bakalım.

.aşk üçgeninden gitmemeleri umudu ile melekli şeytanlı bölümler olsun bari diyorum. tabi görseller biraz daha düzgün yapılsın, buradan sesleniyorum. duysunlar sesimi.

.ha bu arada bizim yüzbaşı da ölümden dönmüş. son sahneler onundu. nerdeyiz biz diyor, cennet mi? cehennem mi? sleepy hollow burası diyor kasiyer ve mesajı veriyor.

--- spoiler ---