12 Ocak 2015

paradox e02:

Episode #1.2

--- spoiler ---

.bu sefer olayları engellediler. son saniyeye bıraktılar o fena oldu ama yine de şimdi madem engellenebiliyor diğer olay bok yoluna gitti demek. ilk olaydı yeterince uğraşmadılardı falan gibi mi düşünmek lazım bilemedim.

.engelleyince hemen bir paralel evren muhabbetine bağladılar. einstein dediler ya hemen ikna olduk tabi. son fotoğraf gerçekleşmedi. olayların gerçekleşme sırasına göre fotoğrafları yine gösterdiler. çocuğun ölmesi aslında bir çıkarım idi. kabarcık yok dediler falan iyi güzel ama zaten nefes almıyordu.

.tüm olay baştan bilgi gelmesi ile başladığına göre tam olarak bir paradoks idi olaylara müdahel etmiş oldular. sonunda da fotoğrafı değiştirmiş oldular. eh yani akışı ve gerilimi güzel ama zaman yolculuğu meselesinde fazla bir şey söyleyemeyecek gibiler. paralel evren, alternatif gerçeklik falan filan işte.

.baştaki iki tip, savunma bakalığı mıdır nedir? bu salakları gözlemliyor. olaylara hem karışmıyor hem karışmaya çalışıyor. arada geçen engelleme muhabbetini hiç anlamadım. çocuğu bulmuşlar müdahale edin diyor, bunlar kem küm ediyor. şimdi acaba diyor insan bu tipleri test ettikleri bir olay mı hazırlıyorlar yoksa? belki direkt müdahale etmiyorlar ama dolaylı olarak bir şeyler mi karıştırıyorlar?

.her şeyin tesadüf olduğuna bin kere vurgu yaptılar, bir kişi tarafından hazırlanamayacağına ikna olduk ama yine de bu savunma bakanlığı tipleri ne yapıyor ben anlamadım. açıklarlar inşallah.

.bu kadar mühim bir olayı üç dört kişi biliyor o da garip gelmeye başladı. üstelik bir kaç kişilik olayların bilgisinin gelmesi de saçma gelmeye başladı. aynı dakikada dünyada kim bilir kaç tane insan ölüyor. nerde onların bilgisi? bu tiplerin ne önemi var ki?

.aradaki dramlar pek oturmuyor. esas kadın ile arızalı adam, meslektaş ve aynı zamanda sevgililer midir nedir? pek çakma geldi bana. biri meraklı bir tip, diğeri bu tür şeylere bulaşmak istemiyor. yardımcı zenci tip de tam kaderci biri. geleceği değiştirmemeliyiz diyor, ulan bırakın ölsünler madem. hiç karışmasan da zaten ölecek. karıştıkları için de ölüyor.

.olaydaki adamın veledi niye kaçırdığı anlaşılamadı. veledin su içeri bastığı vakit bir şeyler tıkamayı akıl edememesi de çok aptalca oldu. en azından daha geç dolardı bir şeyler tıkasaydı. ne bileyim güvercin peşinden koşana kadar daha çabuk bulunabilirdi diye düşündüm işte.

--- spoiler ---