2 Aralık 2014

samurai jack s01e02:

The Samurai Called Jack

--- spoiler ---

.genel hikayesini hiç bilmiyormuşum ben bu serinin. pek de güzelmiş. bir zamanda yolculuk olayı oluyor imiş. ilk bölümün sonunda aku'yu mağlup edecekken yolladığı halkalar jack abiyi on binlerce yıl öteye göndermiş. zamanı abartmışlar ama olaylar güzeldi.

.uçan arabaların içine düştü, onlarla mücadele falan ederken üç tane tiple karşılaştı. buna jack diyip durdular. lan adını nerden biliyor bunlar diye düşünürken aslında adı niyetine söylememişler herhalde. köpeklerle konuşurken bunu anladım ama ismini niye söylemedi onu pek anlayamadım.

.neyse ağzını ıslatmak için bir yeri tarif ettiler ama orada kavga çıktı. kesti biçti abimiz, öncesinde özür de diledi güzelce ama kavgayı gören arkeolog köpek kardeşler samurayımıza bir görev ile geldiler. aynı zamanda genel hikayeyi de verdiler.

.aku jack sonrası evrene hakim olmuş nerdeyse, bırak dünyayı evreni değiştirecek bir abiyle karşı karşıyayız orası çok iyi hehe. adam dünyayı sömürdükten sonra yetinmemiş galaksilere açılmış, her yeri kolonileştirmiş. insanları köleleştirmiş. köpek kardeşler tarihlerini araştırırken buldukları cevher yüzünden şimdi maden işçisi gibi çalışmaktalar imiş.

.bunu durdurmak için jack abi kimse köpek gibi yaşamamalı, köpek bile olsa diyerek olaylara dahil oldu. dövüşler sonraki bölümde artık. gelecek olayları, gürültülü müzik. gelecek araçları ve geçmişten tipin tepkileri falan hep iyidir, bu hikaye böyle sürecek mi bilemiyorum. bakalım artık.

--- spoiler ---